Συνεδριάζουν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων

Κλειστά σχολεία

Το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Στο τραπέζι βρίσκονται το πώς αλλά και το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις, ενώ από αύριο, Πέμπτη, ξεκινά η διάθεση των self tests αποκλειστικά για τους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στη συνεδρίαση εξετάζεται έντονα το άνοιγμα των Λυκείων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εντός της ημέρας και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών. Ενώ τα self tests είναι μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθείται καθώς μέχρι και η διάγνωση βασίζεται στην ατομική ευθύνη, την ώρα που υπάρχει ανάγκη για στελέχωση των δομών ώστε να γίνεται έγκαιρο εντοπισμό και καταγραφή των κρουσμάτων.

Δείτε ακόμα...