Συνεκπαίδευση με ΗΠΑ: Ήρθε ο «λύκος να φυλάξει τα πρόβατα»

Συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με το αμερικανικό Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL - 24/8/2020 / Πηγή : Πολεμικό Ναυτικό

Εμφανίστηκε ξανά ο «λύκος για να φυλάξει τα πρόβατα». Οι ΗΠΑ το χουν δίπορτο όπως και άλλες χώρες της «λυκοσυμμαχίας» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Χθες με την Ελλάδα σήμερα με την Τουρκία. Οι αεροναυτικές ασκήσεις γίνονται στις περιοχές που χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ «διαφυλονικούμενες». Δηλαδή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Μία ακόμη ένδειξη για την πραγματική στάση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και μια ακόμη έμπρακτη διάψευση των ισχυρισμών περί «απομονωμένης Τουρκίας», έρχεται από το γεγονός ότι πλοία του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αφού πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις και με το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό….

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σχεδιάζει την πραγματοποίηση των ασκήσεων μέσα στην περιοχή που έχει δεσμεύσει με την παράνομη NAVTEX, άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σήμερα το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε ότι χθες πραγματοποιήθηκε κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ, υποβρύχιο Τύπου 214 και έξι αεροσκάφη F-16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το αντιτορπιλικό «USS WINSTON S. CHURCHILL», καθώς και ελικόπτερα των πολεμικών ναυτικών των δύο χωρών.

Σήμερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας, γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με πλοία τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ιταλίας, που πλέουν στην περιοχή. Η άσκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Τετραμερής άσκηση με Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Γαλλία

Ταυτόχρονα, από τα ξημερώματα της Τρίτης ξεκίνησε μια ακόμη τετραμερής άσκηση στην περιοχή της Μεσογείου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Στην άσκηση συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Γαλλία, η οποία στέλνει μάλιστα κι άλλες φρεγάτες στη Μεσόγειο. Τα Πολεμικά Ναυτικά των τεσσάρων χωρών, καθώς και ελληνικά μαχητικά και γαλλικά Rafale θα συνεκπαιδευτούν σε όλη την περιοχή.

Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό , ΕΡΤ

Δείτε ακόμα...