Συνελήφθη ο ναζιστής φυγόποινος Χρ. Παππάς

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στου Ζωγράφου ο φυγόποινος υπαρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια φυλάκισης για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης παρέμενε άφαντος από 1η Οκτώβρη 2020, με την κυβέρνηση να φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τελευταία φορά που τον είδε η αστυνομία ήταν την 1η Οκτωβρίου, την ίδια στιγμή που η αστυνομία διέρρεε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο των συλλήψεων των χρυσαυγιτών ήταν πανέτοιμο και ότι ήταν θέμα ωρών να βρεθούν στη φυλακή οι καταδικασμένοι.

Να σημειωθεί ότι ο συνήγορος του καταζητούμενου ναζί Περικλής Σταυριανάκης, στις αρχές του περασμένου Μαΐου με δηλώσεις του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι γίνεται διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα είχε πει πως «ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο»

Οι αναφορές σε «κρατικό παράγοντα», σε «τρόπο επικοινωνίας» και τα περί «μετέπειτα μεταχείρισής του» προκάλεσαν πλήθος ερωτηματικών προς την κυβέρνηση, η οποία δεν απάντησε ποτέ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...