Συνέντευξη με τη Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Ντίνα Γκογκάκη

Το ALT.GR συνομίλησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ντίνα Γκογκάκη για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Ποιο είναι το μήνυμα της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, σήμερα το 2021;

Η 8η Μάρτη είναι ημέρα Τιμής και Μνήμης για όλες τις γυναίκες που μπήκαν μπροστά, πρωτοστάτησαν στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, για καλύτερους όρους εργασίας και ζωής, για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών.  Σήμερα η 8η Μάρτη είναι πυξίδα που μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για να βρουν διέξοδο όσα σήμερα μας προβληματίζουν και μας πνίγουν. Φωτίζει το δρόμο του συλλογικού αγώνα, της αλληλεγγύης  μέσα από τα σωματεία μας, τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ ως την  πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή βία που δεχόμαστε, την ανασφάλεια, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Την ανάγκη να δυναμώσει η μάχη για την υγεία και την ζωή μας.

Πώς μπορεί να απαλλαγεί η εργαζόμενη κι άνεργη γυναίκα από τις κοινωνικές διακρίσεις;

Σήμερα οι γυναίκες εργαζόμενες, οι άνεργες, χρειάζεται να βάλουμε στην άκρη την απογοήτευση, να σπάσουμε τον φόβο, να σταματήσουμε να παλεύουμε η κάθε μια μόνη της, ατομικά και να κάνουμε το βήμα, να οργανωθούμε στο σωματείο μας. Να  ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στη πολιτική  που τσακίζει τις ζωές μας, που μας αναγκάζει σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, σε ζωή χωρίς κοινωνικές παροχές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αναπτύσσει δράσεις σε χώρους δουλειάς, όπως τα supermarket, όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι γυναίκες. Τί πρωτοβουλίες έχετε πάρει ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας;

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας παρεμβαίνει για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζομένους του κλάδου, είναι το αποκούμπι τους. Εδώ και ένα χρόνο σε συνθήκες  πανδημίας πρωτοστατούμε με παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες όπως η πανελλαδική μέρα δράσης στις 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους στα supermarket, απαιτώντας  να παρθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων. Αναδείξαμε και συνεχίζουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί μέσα στους εργασιακούς χώρους, την εγκληματική στάση κυβέρνησης και εργοδοσίας που αφήνουν χιλιάδες εργαζόμενους εκτεθειμένους στην πανδημίας, αναγκάζοντας τους να εργάζονται στην κυριολεξία σε συνθήκες θανάτου. Εξαρχής δώσαμε μάχη για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη εργοδοσίας και κυβέρνησης, για την προστασία των ευπαθών ομάδων, οι μητέρες να πάρουν άδεια με αποδοχές χωρίς επιβάρυνση προκειμένου να είναι κοντά στα παιδιά τους για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά.

Στις μεγάλες αλυσίδες γνωρίζεις ότι εργάζονται ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. Το μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αφού σε πιθανή εγκυμοσύνη, όχι μόνο χάνουν την εργασία τους, επιστρέφοντας στον εργοδότη-ιδιοκτήτη, αλλά διώχνονται και από εκεί, μένοντας άνεργες. Τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει για όλο αυτό το καθεστώς, μοντέλο που έρχεται από την ΕΕ και επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην ελληνική κοινωνία;

Η μητρότητα βρίσκεται στο στόχαστρο της εργοδοσίας, κυβερνήσεων και ΕΕ γενικότερα. Η διεύρυνση και επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, το χτύπημα του σταθερού εργάσιμου χρόνου και της Κυριακάτικης Αργίας ορθώνουν μεγάλα εμπόδια σε κάθε εργαζόμενη γυναίκα, ιδιαίτερα σε όσες αποφασίζουν να δημιουργήσουν οικογένεια, στις μητέρες. Η εργοδοσία έχει εξασφαλίσει από όλες μέχρι σήμερα τις κυβερνήσεις ένα πλούσιο αντεργατικό  οπλοστάσιο που της δίνει την δυνατότητα να τσακίζει τις ζωές των γυναικών.

Στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όντως συνεχώς κερδίζει έδαφος η εργασία μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας-“δουλεμπορικά”, με τους εργαζόμενους σε αυτά να εργάζονται με τους χειρότερους όρους. Οι εργαζόμενες γίνονται μπαλάκι από εργοδότη σε εργοδότη, ζουν σε μια μόνη ανασφάλεια, για το αν θα ανανεώσουν την σύμβαση τους, αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά. Σίγουρα η περίπτωση εγκυμοσύνης είναι ανεπιθύμητη για την εργοδοσία για αυτό δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βάζουν εργαζόμενες να προεξοφλούν πριν την πρόσληψη τους ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν οικογένεια. Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για απολύσεις εγκύων ή οι πιέσεις που τους ασκούνται προκειμένου να  τις εξωθήσουν στην παραίτηση.

Η απάντηση των γυναικών και συνολικά των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι άλλη  από τον ανυποχώρητο, συλλογικό, ταξικό αγώναγια σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση κάθε μορφή ευέλικτης εργασίας, κάλυψη όλων των συγχρόνων αναγκών μας. Πάλη απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης που μπαίνει εμπόδιο σε όλα αυτά που ακόμα και το δικαίωμα μας στη μητρότητα μπαίνει στο στόχαστρο γιατί λογίζεται ως κόστος.

Σύνταξη – Επιμέλεια: Γιάννης Αγγέλου

Δείτε ακόμα...