Συνέντευξη ΣΕΑΑΝ – Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία δεν πήρε κανένα μέτρο για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στα ιδρύματα Πρόνοιας, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης που έδωσαν την Τετάρτη 3 Φλεβάρη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων με παρεμβάσεις και άλλων φορέων.

Επισημάνθηκε ότι πολλοί χρόνια πάσχοντες σταμάτησαν τις θεραπείες τους ή τις κάνουν πλημμελώς, γιατί το σύστημα Υγείας έχει μετατραπεί σε μιας νόσου. Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι ιδιαίτερα μπροστά και στο 3ο κύμα πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις στα ιδρύματα Πρόνοιας και στα Ειδικά Σχολεία που λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να γίνουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.

Τονίστηκε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων και απευθύνθηκε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία των υγειονομικών στις 16 Φλεβάρη.

Ακόμα η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει την «κλήση» της προέδρου της ΟΕΝΓΕ σε προκαταρκτική εξέταση, τονίζοντας πως «κανείς δεν δικαιούται να σιωπά. Ο φόβος, η ανοχή είναι συνενοχή. Κάτω τα χέρια από τους μαχόμενους υγειονομικούς».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...