Συνέντευξη στο alt.gr του κ. Αλέξανδρου Σγούρου, Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών

Σγούρος - ΠΟΕΣ

1. Κύριε Σγούρο, ως Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών και από τη μέχρι σήμερα εμπειρία στην περιοχή σας, πείτε μας δυο λόγια για το πώς αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων  (ΕΔ) τη συνδικαλιστική δραστηριότητα σ’ αυτό το χώρο.

Κατ’ αρχήν θα ήθελα με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΣΠΕΕΔΤΑ, να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά τόσο εγώ όσο και το υπόλοιπο ΔΣ, για την φιλοξενία και το βήμα που μας δίνετε, για να καταθέσουμε την άποψή μας, μέσω της ιστοσελίδας σας, σχετικά με την συλλογική έκφραση των Ελλήνων στρατιωτικών, η οποία όπως πολλοί γνωρίζουμε κάνοντας μια μικρή ιστορική διαδρομή για όσους δεν γνωρίζουν, η πρώτη απόπειρα δημιουργίας ήπιου συνδικαλισμού, ήταν πριν δεκαέξι (16) χρόνια, το έτος 2004, με την ονομασία ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, της οποίας ανεστάλη η λειτουργία της με δικαστική απόφαση και μετά την κατάργηση αυτής ιδρύθηκε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ (ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ), όπου η πολιτεία προχώρησε και πάλι στην κατάργηση αυτής και προ της καθαρογραφής της εφετειακής απόφασης αναστολής της λειτουργίας της, ιδρύθηκε εκ νέου άλλος σύνδεσμος, με την ιδία συντομογραφία, ως ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ). Οι δικαστικοί αγώνες όλων αυτών, με πρωτεργάτη τον Σχη (ΣΔΓ) ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ Ανέστη και των λοιπών ακολούθων του, δικαιώθηκαν, με την ιστορική απόφαση 3/2012, της Ολομ. του ΑΠ, όπου δόθηκε η δυνατότητα στα στελέχη των Ε.Δ. να μπορούν ιδρύουν και να συστήνουν ενώσεις προσώπων. Ως αποτέλεσμα αυτό ήταν το 2013 να ιδρυθεί η ΠΟΕΣ και μετά από την συνδικαλιστή δράση που αναπτύχθηκε μέσω της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων αυτής, η πολιτεία το 2016 με το ν.4407/16, ένταξε τα εν λόγω σωματεία, στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82. Θεσμικά πλέον η συνδικαλιστική δράση οδεύει στο κλείσιμο τεσσάρων (4) ετών και μέσα στο διάστημα αυτό, ιδρύθηκαν πολλές ενώσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών και η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών (ΕΣΠΕΕΔΤΑ), που ως γνωστό ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016, όπου ιδρυτικά μέλη αυτής συμμετείχαν παλαιότερα ως μέλη του ΣΥΣΜΕΔ και της Ε.Σ.ΠΕ.Α και από την λιγοστή εμπειρία αυτών, στάθηκε αφορμή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τις προσπάθειες που κατέβαλαν, να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών συναδέλφων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή, αποκτώντας “συνδικαλιστική” συνείδηση και από την δράση αυτή κατανοήθηκε πλήρως η ανάγκη της συλλογικής έκφρασής τους μέσα από τα σωματεία.

Αρχικά το εγχείρημα της καθιέρωσης και της αναγνώρισης της ένωσης χαρακτηρίζεται δύσκολο, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, των πολλών υπηρεσιών και μονάδων διαφορετικών Όπλων, που εδρεύουν γεωγραφικά εντός της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, όπου από πλευράς μας απαιτείται η διαρκής επαφή με όλα τα υπηρετούντα στελέχη στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου πέραν της γνωριμίας να υπάρξει δυνατότητα καταγραφής και ενεργειών επίλυσης των εργασιακών και λοιπών προβλημάτων των στελεχών. Σταθμός του εγχειρήματος καθιέρωσης στάθηκαν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του μισθολογίου μας, με αποκορύφωμα την επιστροφή των αντισυνταγματικών περικομμένων αποδοχών μας, η κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια ανατροφής τέκνου και για το στρατιωτικό προσωπικό των Ε.Δ., η απαλλαγή μετά από την 24ωρη υπηρεσία και άλλες πολλές επιτυχίες και κεκτημένα της Ομοσπονδίας μας. Οι αγώνες θα συνεχισθούν με επιτυχία στις επόμενες διεκδικήσεις επ’ ωφελεία όλων των στελεχών, έτσι ώστε να εποικοδομηθεί σε πιο γερές βάσεις η θεμελίωση των δεσμών και της εμπιστοσύνης στα μέλη μας.

Αλλά η καχυποψία και η επιφυλακτικότητα υπάρχει ακόμη σε πολλά στελέχη και ευελπιστούμε ότι με το έργο που επιτελούμε, υπηρετώντας τον υγιή συνδικαλισμό, αναδεικνύοντας και επιλύοντας μέσω της Ομοσπονδίας τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε, θα ξεπεράσει κάθε δισταγμό και σιγά σιγά ο κάθε δύσπιστος θα ενώσει την φωνή του με αυτές των υπολοίπων.        

2. Είναι πλέον γεγονός αναγνωρίσιμο από όλους ότι απ’ την πλευρά τόσο της Ένωσής σας όσο και των υπολοίπων Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΠΟΕΣ, υπάρχει ένα, επιτρέψτε μου την έκφραση, «μπαράζ» αναδεικνυόμενων θεμάτων, σχετιζόμενα άμεσα με τα στελέχη των ΕΔ, αλλά και τις οικογένειές τους. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας, δηλαδή της προβολής και της διεκδίκησης λύσεων αυτών των προβλημάτων;

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η διαχρονική πορεία του υγιεινή συνδικαλισμού που ακλουθούμε, ανέδειξε και αναδεικνύει πλήθος συσσωρευμένων προβλημάτων των στελεχών και αυτό είχε ως αντίκτυπο, η φωνή της ΠΟΕΣ και των πρωτοβάθμιων σωματείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και πάντα με σεβασμό στους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους του κράτους, να φθάνει άμεσα στα ώτα της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας, αναζητώντας λύση. Επίσης σε αυτό συνέβαλε και ο αυξημένος αριθμός των επερωτήσεων που υποβάλλονται μέσω των κκ. βουλευτών του κοινοβουλίου προς τους αρμόδιους υπουργούς, αναγκάζοντας έτσι: α) στην ανάδειξη και καταγραφή του προβλήματος, β) στη τυχόν άμεση – έμμεση επίλυση αυτού, γ) την διαβεβαίωση μελλοντικής επίλυσης λήψη μέσω νομοθετικής παρέμβασης κτλ. Με δεδομένη την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη, οι ενώσεις και η ομοσπονδία γίνονται αποδέκτες όλων των ζητημάτων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να αναδεικνύονται σε καθημερινή βάση πληθώρα θεμάτων, είτε αυτά είναι διεκδίκησης, είτε ζητήματα δίκαιης επίλυσης που μας απασχολούν.

3. Στην πορεία ανάπτυξης του συνδικαλισμού στις ΕΔ, πριν αλλά και μετά από τη νομική θεσμοθέτησή του, υπήρξαν και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη, οι αποκαλούμενες «Κασσάνδρες», που προέβλεψαν ή και επιμένουν να προβλέπουν την καταστροφική επίδραση του συνδικαλισμού στις ΕΔ.  Τι απαντάτε σε όλους αυτούς;

Η όλη πορεία του συνδικαλισμού στης Ένοπλες Δυνάμεις όπως προανέφερα αρχικά, ξεκίνησε το 2004 και οι λεγόμενες «Κασσάνδρες» αποτέλεσαν τροχοπέδη στην δημιουργία αυτή.  Αυτά που ακούστηκαν κατά καιρό τότε, τόσο στα Επιτελεία όσο και στις δικαστικές αίθουσες κατά την συζήτηση των υποθέσεων, ως βασική επιχειρηματολογία αυτών ήταν ότι, η δημιουργία σύστασης συνδικαλιστικού φορέα στις ΕΔ, θα ήταν προπομπός κατάλυσης της πειθαρχίας και διάλυσης της συνοχής του Στρατεύματος κτλ. Επίσης φωνές σαν αυτές, καταγράφηκαν και ακούστηκαν εν καιρώ, από εκπροσώπους κομμάτων σε συνεδριάσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σταδιακά όμως έπαψαν πλέον να εισακούονται διότι η κοινωνία μας πλέον έχει ωριμάσει και στην πλειονότητά της έχει ήδη αποδεχθεί την αναγκαιότητα αντιπροσώπευσης των στελεχών των Ε.Δ., μέσω των πρωτοβάθμιων ενώσεων της ΠΟΕΣ, που με δίκαιη και ορθή επιχειρηματολογία αναδεικνύουν καθημερνά τα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο αυτό.   

Να δεχθούμε όμως σε κάθε περίπτωση την όποια κριτική μας ασκηθεί και για τους εναπομείναντες, ας τους αφήσουμε να εκτίθενται και να διαψεύδονται διαρκώς.

4. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των στρατιωτικών και που πιθανόν δεν έχουν ακόμη αναδείξει;

Αδιαμφισβήτητα είναι πλήθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ένα στέλεχος των ΕΔ και οι πρωτοβάθμιες ενώσεις των στρατιωτικών, οφείλουν να επιζητούν από τα μέλη τους, να γίνονται δέκτες όλων των προβλημάτων, ώστε αυτά μέσα από εμπεριστατωμένη πρόταση να αναδεικνύονται αρμοδίως. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός και ο ρόλος που πρέπει να επιδιώκουν όλα τα μέλη των ΔΣ των ενώσεων, καθόσον θεωρούμε ότι η σύσταση των σωματείων είναι ο φορέας ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους και σε διαφορετική περίπτωση, αυτά πρέπει να ενεργοποιηθούν και να μην αποτελούν απλά διακοσμητικό ρόλο.

Τώρα όσον αφορά σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, αυτό που πρέπει να ασχοληθεί το εκάστοτε ΔΣ, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών και μέσα από προτάσεις και διάλογο να αναδεικνύονται όλα τα προβλήματα που καθορίζουν την ποιότητα ζωής και των συνθηκών εργασίας.

Πέραν των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, αρμόδιο για την ανάδειξη ουσιαστικών προβλημάτων που αγγίζουν το σύνολο των στελεχών είναι το δευτεροβάθμιο σωματείο και εκεί αξιολογούνται και αναδεικνύονται όλα στον κατάλληλο χρόνο. Τα βασικότερα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό επιγραμματικά είναι: το μισθολόγιο, η βαθμολογική εξέλιξη, η επαναφορά των επιδομάτων εορτών κ αδείας, η απλήρωτη νυχτερινή εργασία, η διαρκής απασχόληση του προσωπικού σε μη υπηρεσιακές υποχρεώσεις, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ανάδειξη πολλαπλών θεμάτων σχετικά με την μέριμνα του προσωπικού, κ.τ.λ. Εξάλλου δεν θα ήταν αρεστό στην κοινωνία, ξαφνικά σε μία μέρα να τα απαιτήσουμε όλα μαζί και να μην λησμονούμε ότι πολλά από τα προβλήματά μας απαιτούν και χρόνο προκειμένου να επιλυθούν.

5. Στην ΕΣΠΕΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών όπου είστε Πρόεδρος του ΔΣ, ποια είναι η συμμετοχή των στελεχών, όσον αφορά την ανάδειξη θεμάτων για διεκδίκηση ή και προτάσεις για τη λύση τους; Συμμετέχουν στην αναζήτησή τους;

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι ήμαστε ακόμη στην αρχή και λόγω των πολλών υπηρεσιών και των διαφορετικών μονάδων που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια του Δυτικού τομέα, απώτερος σκοπός του ΔΣ της ένωσης είναι η απόκτηση στέγης του σωματείου εντός στρατοπέδου, όπου το κάθε ενδιαφερόμενο στέλεχος θα έχει την δυνατότητα να προσέρχεται στα γραφεία και να καταθέτει τον προβληματισμό του, την πρότασή του κτλ. 

Πέραν τούτου, νοιώθω ικανοποίηση που πολλοί συνάδελφοι της περιοχής έρχονται σε επαφή με το ΔΣ της ένωσης μεταφέροντας τις σκέψεις τους και τον προβληματισμό τους. Σε όλες τις δράσεις της Ένωσης τα μέλη δίνουν δυναμικό παρόν και αγκαλιάζουν έτσι όλες τις προσπάθειες που γίνονται. Τέλος ήθελα να αναφερθώ στην Ομάδα Αιμοδοσίας της Ένωσης με αριθμό 15158, που συστάθηκε πρόσφατα και έχει ήδη συμμετάσχει στην 1η αιμοληψία που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να δημιουργηθεί  ένα ικανοποιητικό απόθεμα για την κάλυψη των μελών μας καθώς και όπου απαιτηθεί και μπορούμε να συνεισφέρουμε.

Σας ευχαριστώ.

Δείτε ακόμα...