Συνέντευξη του alt.gr με τον κ. Μεθενίτη Δημήτρη, Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

Μεθενίτης Κάλυμνος

1.      Κύριε Μεθενίτη Δημήτρη, ως Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ από τη μέχρι σήμερα εμπειρία σας στην περιοχή σας, πείτε μας δυο λόγια για τη στάση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) απέναντι στον «χακί» συνδικαλισμό.

Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να καταθέσω τις απόψεις μου για θέματα περί το συνδικαλισμό στις ΕΔ. Ως προς την Ένωση Καλύμνου, επειδή την ξεκίνησα από το μηδέν και γνωρίζω όλη την πορεία της, δεν θα σας κρύψω ότι τον πρώτο καιρό αυτό που αντιμετώπισα, κατά κύριο λόγο, ήταν μια εντελώς «μηχανική» καχυποψία απέναντι στην προσπάθεια, κυρίως επειδή οι συνάδελφοι δεν είχαν καμία ενημέρωση περί του τι είναι ο συνδικαλισμός στις ΕΔ και παρασέρνονταν από το τι μπορεί να νόμιζαν ή να τους έλεγαν ότι είναι. Ωστόσο, στην αρχή πετύχαμε να μας εμπιστευθούν κάποιοι συνάδελφοι που πλαισίωσαν τις αρχικές ενέργειες και βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε σταδιακά μία δυνατή και υγιή φωνή για τους συναδέλφους. Αυτό, όμως, που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι, μετά το πρώτο έτος, όταν άρχισαν οι συνάδελφοι να βλέπουν τη δράση μας και να ενημερώνονται περισσότερο, τελικώς η καχυποψία μετετράπη σε εμπιστοσύνη.

 2.     Είναι πλέον γεγονός αναγνωρίσιμο από όλους ότι απ’ την πλευρά τόσο της Ένωσής σας όσο και των υπολοίπων Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΠΟΕΣ, υπάρχει ένα, επιτρέψτε μου την έκφραση, «μπαράζ» αναδεικνυόμενων θεμάτων, σχετιζόμενων άμεσα με τα στελέχη των ΕΔ αλλά και τις οικογένειές τους. Ποια είναι τα αποτελέσματα της ανάδειξης, της προβολής και της διεκδίκησης λύσεων αυτών των (αναδεικνυόμενων) προβλημάτων;

Το ερώτημά σας εμπεριέχει μια μεγάλη αλήθεια της καθημερινότητας των στελεχών των ΕΔ: ότι για το προσωπικό υφίστανται πάρα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα, σε πολλά επίπεδα, παραδοχή που θεωρείτο σχεδόν αδιανόητη μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η ανάδειξη των προβλημάτων των στελεχών διά της συνδικαλιστικής οδού και, φυσικά, διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού το πρώτο βήμα για την επίλυση κάθε προβλήματος είναι η πάντοτε γνωστοποίησή του στη Διοίκηση. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό ότι, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο η Ηγεσία μπορεί να λαμβάνει τέτοιου είδους πληροφορίες από όλα τα μέρη της Ελλάδος, ώστε να μπορεί να προβαίνει στον βέλτιστο δυνατό προγραμματισμό ανάληψης ενεργειών αποκατάστασης αυτών, προς όφελος του προσωπικού και των ΕΔ.

3.      Στην πορεία ανάπτυξης του συνδικαλισμού στις ΕΔ, πριν αλλά και μετά από τη νομική θεσμοθέτησή του, υπήρξαν και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη, οι αποκαλούμενες «Κασσάνδρες», που προέβλεψαν ή και επιμένουν να προβλέπουν την καταστροφική επίδραση του συνδικαλισμού στις ΕΔ.  Τι απαντάτε σε όλους αυτούς;

Πάντοτε είναι εύκολοι τέτοιου είδους γενικοί «αφορισμοί», ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι κάτι το προσωποποιημένο, άρα δεν μπορεί να είναι καλός, κακός, καταστροφικός συνδικαλισμός. Αν κάποιοι, και το τονίζω, κάποιοι συνδικαλιστές δεν ασκούν καλά τα καθήκοντά τους, αυτό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει συλλήβδην το συνδικαλισμό. Ο καθένας πρέπει να κρίνεται ξεχωριστά και με βάση τα δικά του έργα και λόγια. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και επειδή ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα, τόσο ως Ένωση, όσο και ως Πανελλαδική Ομοσπονδία (ΠΟΕΣ), έχουμε επιλέξει και, νομίζω, επιτύχει να δίνουμε διαρκώς το καλό παράδειγμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη μόνο θετικά αποτελέσματα για τις ΕΔ συνολικά μπορεί να έχει και αυτό είναι για εμάς ο συνδικαλισμός, η προάσπιση των συμφερόντων μας ως κλάδος. Και θεωρώ ότι η Ηγεσία των ΕΔ έχει διαπιστώσει ότι το έργο, τόσο της ΠΟΕΣ, όσο και των Ενώσεών της, είναι ουσιαστικό και καλοπροαίρετο.

4.      Ποια πιστεύετε ότι είναι τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των στρατιωτικών;

Δυστυχώς υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν ως προς το εύρος των προβλημάτων που πρέπει να αναδειχθούν ή επανέλθουν στο προσκήνιο μέχρι την οριστική επίλυσή τους: η αυξανόμενη απασχόληση του προσωπικού σε εξωϋπηρεσιακές υποχρεώσεις, η επαγγελματική υγεία και ασφάλεια, τα αμέτρητα οικονομικά θέματα όπως η υπερωριακή αποζημίωση, προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, θέματα στη σταδιοδρομία, ζητήματα σχετικά  με την εκπαίδευση, τη μοριοδότηση κλπ, η ατζέντα μας είναι πλήρης. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και πολυσύνθετα που, αναγκαστικά, μέσα από το ελληνικό γραφειοκρατικό σύστημα παίρνουν πολύ χρόνο να επιλυθούν, δίχως να ξεχνάμε, φυσικά, ότι πολλές φορές δεν υφίσταται και η πολιτική βούληση. Αναλογιστείτε, για παράδειγμα, ότι για την επιστροφή του 100% των αναδρομικών μέσα από δύο αποφάσεις του ΣτΕ απαιτήθηκαν 6 ολόκληρα χρόνια. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: όπως διά της αναδείξεως αρκετών θεμάτων, η Ηγεσία προβαίνει σε ενέργειες αποκατάστασής τους, έτσι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου θεωρούμε ότι οι απαντήσεις που λαμβάνουμε δεν μας καλύπτουν: είναι προφανές τέτοια θέματα θα επανέρχονται.

5.      Σας μεταφέρουν τα ίδια τα στελέχη προβλήματα; Προτείνουν λύσεις τους; Συμμετέχουν στην αναζήτησή τους;

Ως πρόεδρος της ΕΣΠΕΕ Καλύμνου είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που έχουμε πετύχει, τα μέλη μας, όχι μόνο, να μας μεταφέρουν διαρκώς τεκμηριωμένα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και να έχουμε αναπτύξει μία σχέση επικοινωνίας τέτοια που, πλέον, να προλαμβάνει πολλές φορές προβλήματα από το να εμφανιστούν. Γενικά έχουμε πετύχει μία διαρκή ενεργό συμμετοχή των μελών μας, η οποία μας βοηθάει να αναδεικνύουμε με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως τα μέλη μας για τη σημαντική συμβολή τους στο έργο μας.

6.      Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;

Αυτό που θα ήθελα να πληροφορηθούν οι αναγνώστες σας είναι ότι, ερχόμενος στην παραμεθόριο πριν από 5 χρόνια, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να εμβάθυνα τόσο πολύ στα προβλήματα της περιοχής, παρά το γεγονός ότι δεν μου ήταν άγνωστη. Με τον καιρό διαπίστωσα, όσο κι αν ακουστεί υπερβολικό, ότι ακριβώς τα ίδια προβλήματα με άλλες περιοχές της χώρας μας, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα στα νησιά της ΠΕ Καλύμνου. Φανταστείτε, για παράδειγμα, ένα στέλεχος που επιχειρεί στο μεταναστευτικό σε συνεχή βάση από το 2014 αλλά αυτό πλέον θεωρείται τόσο αυτονόητο που κανείς δεν το σχολιάζει, το οποίο στέλεχος τουλάχιστον για μια εβδομάδα το μήνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του προβλήματος και ταυτόχρονα να μην λαμβάνει τον προβλεπόμενο ιματισμό, την προβλεπόμενη νυκτερινή αποζημίωση, που είδε ότι πήρε 6 χρόνια στη Διοίκηση να συμμορφωθεί με δύο αποφάσεις του ΣτΕ για να του επιστρέψουν τα δικά του χρήματα, για το οποίο δεν υφίστανται επαρκείς οικισμοί ή προσβάσεις σε προμηθευτικά πρατήρια των ΕΔ, το οποίο, ένεκα απαγορευτικών στην ακτοπλοΐα, ενίοτε δεν έχει πρόσβαση σε προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως το γάλα, για το οποίο αν προκύψει κάποια ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να πρέπει να μετακινηθεί, ανελαστικά, σε άλλο νησί ή την Αθήνα αφήνοντας την οικογένεια δίχως υποστήριξη για κάποιες μέρες κλπ. Ας αναλογιστούμε πώς μπορεί να αισθανθεί αυτό το στέλεχος με τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα όταν δει πχ, να γίνεται διάλογος, σχετικά με το αν δικαιούται ή όχι να λάβει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όπως αναδείξαμε πρόσφατα με έγγραφό μας. Όπου, ας μην κρυβόμαστε, δεν είναι το θέμα των χρημάτων στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτά αντιστοιχούν σε έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ. Είναι η κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς των στελεχών που μετράει σε μια τέτοια περίπτωση. Δεν θα κρύψω ότι υπάρχουν περιοχές όπως τα νησιά της ΠΕ Καλύμνου, που, θεωρώ ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται πιο ευνοϊκά λόγω των αυξημένων ιδιαιτεροτήτων που αντιμετωπίζουν.

Δείτε ακόμα...