Συνέντευξη του Β. Τσαπρούνη στο Ράδιο “Έβρος” για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις ΕΔ

Τσαπρούνης Βάιος, Προέδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Ανθυπολοχαγός Τσαπρούνης Βάιος, Προέδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Διαμαρτύρονται και αντιδρούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Σχετικά με όσα τους αφορούν στα 21 μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, διά της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, δηλώνεται πως “μπορεί ο λαός να εξέλαβε το 7ο μέτρο ως στηρικτικό για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τα ίδια τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ, τα οποία και κρίση διαθέτουν και άποψη και γνώμη“.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Ανθυπολοχαγού (ΥΠ-Π) Βάιος Τσαπρούνης, ο οποίος είναι Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), αλλά και Προέδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.).

“Το Στράτευμα βράζει από το αίσθημα αδικίας“, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαπρούνης, καθώς προηγήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και εκφράστηκαν από μεριάς του οι ανάλογες δεσμεύσεις, όμως αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης ήταν απλά “η εφαρμογή του νόμου”. Αναρωτιούνται οι στρατιωτικοί “αν υπάρχει η στοιχειώδης επικοινωνία μεταξύ του κ. Πρωθυπουργού και του κ. ΥΕΘΑ σε θέματα προσωπικού ΕΔ“.

Πηγή: Ράδιο “Έβρος”

Δείτε ακόμα...