Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Αγωνιστικό ραντεβού σήμερα στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (Οργανώσεις Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ)
Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Σε πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 8 Οκτώβρη στην Αθήνα προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στη Μυτιλήνη.

Οι απόστρατοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Κάλεσμα συμμετοχής των απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα απευθύνει η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). Στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου καλεί όλους του απόστρατους πυροσβέστες η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος. Τέλος η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ) καλεί όλους τους απόστρατους αστυνομικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν όσα αδίκως τους έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά τους τα έχουν πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία να ζήσουν με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

«Καμιά επανάπαυση, μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων σε όλα τους τα δικαιώματα, στην εργασία, τα ωράρια, την Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ο πρόσφατος νόμος που ψηφίσθηκε για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, ο λεγόμενος προσωπικός κουμπαράς των νέων θα πηγαίνει στις ανάγκες του χρηματιστηριακού τζόγου, οι επικουρικές των παλιών συνταξιούχων θα περικοπούν ή θα καταργηθούν», σημειώνουν στο κάλεσμά τους και προσθέτουν:

«Απορρίπτουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι ανατιμήσεις των προϊόντων αποτελούν πρόσκαιρη στρέβλωση της οικονομίας, αφού η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου εξασφαλίζεται και μέσω της ανατίμησης των προϊόντων ως βασικό στοιχείο μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας αγνοήσει. Η πανδημία για εμάς δεν σημαίνει αμνησία, δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αδίκως αφαιρεθεί.

Η φωνή μας θα ακούγεται και θα δυναμώνει. Δεν θα μπορέσουν όσο κι αν προσπαθούν να μας επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”, τόσο η κυβέρνηση, όσο κι εκείνοι που για λογαριασμό της αποκλείουν τις αγωνιστικές φωνές των συνταξιούχων από τις εκπομπές και τις πένες του Τύπου τους, απ’ όπου μοιράζουν αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους περισσότερα από την κυβέρνηση(!!!!). Που έχουν το θράσος και δεν διστάζουν να φορτώνουν στους πατεράδες και στους παππούδες της νέας γενιάς τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ολόκληρο το Κάλεσμα που εξέδωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Δείτε ακόμα...