Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον ΥΠΑΜ Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στο Περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ. Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021.
Συνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον ΥΠΑΜ Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στο Περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ. Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Δρομολογώντας μια σειρά νέων αποφάσεων – «φωτιά» ξεκίνησε χτες η διήμερη σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, είχε «σύντομη συνάντηση», όπως αναφέρεται αρμοδίως, με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, κατόπιν αιτήματος του Τούρκου υπουργού, χωρίς πάντως να γίνει γνωστός ο λόγος της συνάντησης.

Όπως αναφέρεται από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, ο Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, αλλά για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας». Εξάλλου, τόνισε «τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας στην περιοχή».

Δείτε ακόμα...