Σύνοδος υπουργών Άμυνας της Ε.Ε.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Άμυνας της ΝΔ στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021
Φώτο Αρχείου / Ο Ν. Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Άμυνας της ΝΔ στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021 – 14/12/2020 – Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, βρίσκεται στη Λισαβόνα και συμμετέχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που ολοκληρώνεται σήμερα. Χτες, παρουσία και του γενικού γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν τις σχέσεις των δύο πόλων του ευρωατλαντικού άξονα, ενώ η συζήτηση σήμερα θα εστιαστεί στη λεγόμενη «Στρατηγική Πυξίδα», κείμενο – μπούσουλα της ΕΕ που θα έρθει να αντιστοιχηθεί με τη «Στρατηγική Αντίληψη» του ΝΑΤΟ, ώστε σε στενό συντονισμό να προασπίσουν θέσεις και συμφέροντά τους, κόντρα στη διείσδυση άλλων κέντρων, κυρίως της Κίνας, καθώς και στην «ενίσχυση της Ευρω-Αφρικανικής Συνεργασίας για την Ειρήνη και την Ασφάλεια».

Επίσης την Τρίτη 1 Ιούνη ξεκινούν τηλεδιασκέψεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ, για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της λυκοσυμμαχίας, που έχει προγραμματιστεί για να γίνει στις 14 Ιούνη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Δείτε ακόμα...