Σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας: Συνεχίζεται ο “πόλεμος” σε βάρος των μεταναστών

Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία απέναντι σε μετανάστες
Φώτο Αρχείου / Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία απέναντι σε μετανάστες

Συνεχίζεται ο “πόλεμος” σε βάρος των μεταναστών στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας,με τον Πολωνό πρωθυπουργό να κάνει λόγω για “υβριδικό πόλεμο”, σε γραμμή…Μητσοτάκη.

Η Πολωνία κατηγόρησε σήμερα τη Λευκορωσία ότι εξακολουθεί να μεταφέρει μετανάστες στα σύνορά της, μολονότι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα εκκαθάρισε τους καταυλισμούς κοντά στη μεθόριο.

Η Ευρώπη υποστηρίζει ότι η Λευκορωσία μεταφέρει αεροπορικώς χιλιάδες ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια τους ωθεί να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Μινσκ αρνείται ότι υποδαυλίζει την κρίση.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα την Εσθονία, για να συζητήσει την κρίση με την ομόλογό του, Κάγια Κάλας. Αργότερα θα μεταβεί στη Λιθουανία και τη Λετονία.

«Σήμερα, στα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας, αντιμετωπίζουμε ένα νέο είδος πολέμου, έναν πόλεμο στον οποίο οι μετανάστες είναι όπλα, η παραπληροφόρηση είναι όπλο, έναν υβριδικό πόλεμο» είπε ο Μοραβιέτσκι, προειδοποιώντας ότι είναι υπό συζήτηση η επιβολή περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων στη Λευκορωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...