Συνοριοφύλακες: Τα κρούσματα κορονοϊού στον Έβρο

Έβρος - Το τείχος από συρματόπλεγμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου
Φώτο Αρχείου / Το τείχος από συρματόπλεγμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου / Πηγή: Eurokinissi

Για τα κρούσματα κορονοϊού σε συνοριοφύλακες, τα προβλήματα των υπηρεσιών και την νέα προκήρυξη που αναμένεται για 600 ακόμα προσλήψεις συνοριακών φυλάκων στον Έβρο μίλησε σήμερα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαλαμάς οι υπηρεσίες βρίσκονται σε δυσχέρεια καθώς παρουσιάζονται συνεχώς κρούσματα σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες του Έβρου με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι συνοριακοί φύλακες να βρίσκονται “εκτός πεδίου” καθώς εντοπίζονται θετικοί ή είναι σε καραντίνα κάτι που φέρνει αποδυνάμωση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γιαλαμά αυτή την στιγμή ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στις σχολές αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής περίπου 11 ενώ στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης είναι πάνω από 6 θετικά κρούσματα και πάνω από 30 άτομα σε καραντίνα.

Μεγάλο πρόβλημα που εντείνει την κατάσταση είναι η έλλειψη επαρκών ελέγχων και η μη πραγματοποίηση τεστ και σε μετανάστες και σε συνοριακούς φύλακες, θέμα που έχουν θίξει επανειλημμένως και η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων, και οι ενώσεις αστυνομικών αλλά και ο δικηγορικός σύλλογος Ορεστιάδας.

Πηγή: radioevros.gr

Δείτε ακόμα...