Συνταξιούχοι: «Έχουμε πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια και τα διεκδικούμε στο ακέραιο»

EUROKINISSI

Οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει πάρα πολλά όλα τα χρόνια, τα διεκδικούν στο ακέραιο και θα συνεχίσουν τους αγώνες το επόμενο διάστημα, το μήνυμα των συνταξιουχικών οργανώσεων μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αντιπροσωπεία έθεσε στον πρωθυπουργό όλα τα αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων, οι οποίοι για 13 χρόνια υποφέρουν από τις περικοπές που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις.

Συγκεκριμένα έθεσαν τα ζητήματα που έχουν σχέση με την καταβολή της προσωπικής διαφοράς, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί τώρα σε όλους τους συνταξιούχους, ως ενσωματωμένη σύνταξη και πάνω σε αυτή, να δίνονται οι αυξήσεις.  Ακόμη έθεσαν το ζήτημα της καταβολής των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προαπαιτούμενα και τα ζητήματα των λειτουργικών δαπανών των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

«Θέσαμε τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη ζωή μας, με τις περικοπές που έχουμε δεχθεί και με εκείνα που πρέπει να αποδοθούν στους συνταξιούχους για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια» επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Απαιτήσαμε να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «τα διεκδικούμε όλα, γιατί είναι πληρωμένα από τον αγώνα μας, από τη δουλειά μας και από όλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει στον εργασιακό βίο».

Ο Δ. Κουμπούρης είπε ότι η απάντηση που πήραν είναι πως «η προσωπική διαφορά θα συνεχίσει να δίνεται, αλλά τα ποσοστά αύξησης που θα δίνονται, θα αφαιρούνται». Για τα αναδρομικά, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να αποδοθούν, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των ομοσπονδιών θα δοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραμε» δήλωσε ο Δ. Κουμπούρης και υπογράμμισε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...