Συνταξιούχοι: Μεγάλη κινητοποίηση για την ακρίβεια και για αυξήσεις στις συντάξεις

Συνταξιούχοι: Μεγάλη κινητοποίηση για την ακρίβεια και για αυξήσεις στις συντάξεις
Συνταξιούχοι: Μεγάλη κινητοποίηση για την ακρίβεια και για αυξήσεις στις συντάξεις, Απρίλης 2022

Με μαζική, μαχητική παναττική κινητοποίηση οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, διαδήλωσαν σήμερα με αποφασιστικότητα εναντίον των ακρίβειας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, να αποδοθούν τα πληρωμένα Δώρα, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

Η κινητοποίηση των συνταξιούχων κατέληξε έξω από τη Βουλή όπου κατέφθασε με όγκο και παλμό, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας, καθώς όπως ανέφερε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, στον πρόσθετο προϋπολογισμό που κατατέθηκε δεν προβλέπονται αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, η απόδοση των πληρωμένων Δώρων, το 0,5% του ΑΕΠ κλπ.

Παράλληλα έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα τους με μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την Κυριακή 1η του Μάη που διοργανώνουν τα συνδικάτα εργαζομένων σε όλη τη χώρα και με προοπτική κλιμάκωσης.

Οι συνταξιούχοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπ. Εργασίας, με τα συνθήματα κατά της ακρίβειας να δονούν την ατμόσφαιρα, όπου έφτασαν με πορεία, ενώ αντιπροσωπεία τους επεδίωξε συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Η σημερινή παναττική κινητοποίηση εντάσσεται σε έναν αγωνιστικό κύκλο μαζικών περιφερειακών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Κύκλος που ολοκληρώνεται στις 11 το πρωί της Παρασκευής με συγκέντρωση των συνταξιούχων της Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στο Εργατικό Κέντρο.

Διεκδικούν:

– Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, να αποδοθούν τα πληρωμένα Δώρα, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

– Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

– Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

– Να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

– Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

– Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...