Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας: Διήμερη συναυλία αλληλεγγύης για την στήριξη των πυρόπληκτων

Διήμερη ακουστική συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους κατοίκους της Εύβοιας διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, 20-21 Αυγούστου, στην Πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο) στις τις 8.30 μ.μ., με τη στήριξη του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου ν. Λάρισας.

«Στο live θα συμμετάσχουν ανάμεσα στα διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης και μαθητές, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή. Στον χώρο θα υπάρχουν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης. Τα έσοδα θα κατατεθούν μέσω σωματείων και φορέων όπως και τα αγαθά που συλλέχθηκαν, σε όλους όσους έχουν ανάγκη!

Για όποιον επιθυμεί να κάνει κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, αυτό μπορεί να γίνει μέσω του λογαριασμού του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στην Εθνική Τράπεζα.

IBAN: GR1901103970000039701656116

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 39701656116

Γράφοντας “ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ”», σημειώνει η Συντονιστική στην ανακοίνωσή της.

Ακόμα, αναφέρει:

«Και φέτος το καλοκαίρι πήρε σάρκα και οστά το σύνηθες έγκλημα…

Επίγειοι παράδεισοι, όπως η Βόρεια Εύβοια, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας απανθρακώθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτά τα εγκλήματα γίνονται λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν. Δεν δίνεται σημασία στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, στον καθαρισμό των δασών από ξερά χόρτα και δέντρα. Το πυροσβεστικό προσωπικό όπως διαπιστώνουμε είναι ελάχιστο, όπως και τα μέσα πυρόσβεσης, γιατί “δεν περισσεύει χρήμα” για τον εκσυγχρονισμό τους.

Ένοχοι είναι όλες οι κυβερνήσεις οι οποίες ευθύνονται για την έλλειψη δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Τα δάση τους ενδιαφέρουν μόνο επειδή αποτελούν αντικείμενα κερδοφορίας για τα συμφέροντα τους.

Σήμερα αρκετοί συνάνθρωποί μας στερούνται τα βασικά, όπως στέγη και τροφή.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας σε συνεργασία με το Παράρτημα Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας παίρνουμε την πρωτοβουλία και διοργανώνουμε ακουστικό live αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης για τους πυρόπληκτους.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσω της αλληλεγγύης και στεκόμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους.

Εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και στέλνουμε το μήνυμα του συλλογικού αγώνα. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα:

  1. Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση στο 100%!
  2. Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων για την επιβίωση των πληγέντων!
  3. Ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με όλα τα απαραίτητα, προσωπικό και πυροσβεστικά οχήματα!
  4. Μέτρα πρόληψης για τέτοιες προδιαγεγραμμένες καταστάσεις και σωστοί τρόποι αντιμετώπισης τους!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!».

Δείτε ακόμα...