Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας: Συμβολική κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο από την Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας
Κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο από την Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας πραγματοποίησε δυναμική κινητοποίηση με συμβολική κατάληψη και αποκλεισμό των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ηπείρου και Ιονίων νήσων στο Πύργο.

Ο χώρος παρέμεινε αποκλεισμένος για περίπου δύο ώρες διεκδικώντας άμεση και καθολική αποζημίωσή, προκειμένου να παραμείνουμε στον τόπο μας. Και με αυτή την κινητοποίηση θέλουμε να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας μέχρι να πετύχουμε την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Άλλωστε, έχει περάσει πάνω από ένας μήνα μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν σοβαρά την περιοχή μας και τα προβλήματα παραμένουν πολλά και μάλιστα μεγεθύνονται, ιδιαίτερα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που είδαμε το βιός μας να καταστρέφεται.

Στην κινητοποίηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις επιτροπές αγώνα πυρόπληκτων των χωριών της Καυκανιάς της Νεμούτας και του Χελιδονίου, της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θανάση Βομπίρη, καθώς και των Αγροτικών Συλλόγων Φολόης, Καρδαμά, Ζαχάρως Καυκανιάς, Χελιδονίου και Χειμαδιού – Σοπίου.

Αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων παρέδωσε, το ψήφισμα με τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής στην Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο, Άννα Μητροπούλου, προκειμένου να διαβιβαστεί στα αρμόδια Υπουργεία.

«Μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος πυρόπληκτος»

«Θα είμαστε διαρκώς σε κινητοποιήσεις, μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος πυρόπληκτος», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης, επισημαίνοντας: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, αυτός ο αγώνας αφορά τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας».

Σε αυτή την κατεύθυνση, αναμένονται και νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, τόσο στον Πύργο, όσο και στην Πάτρα, σε συνεννόηση με την αντίστοιχη επιτροπή πυρόπληκτων Αχαΐας.

Εκτός από τους κτηνοτρόφους τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμμένα για τους παραγωγούς σταφίδας, ειδικά σε χωριά όπως η Καυκανιά, το Χελιδόνι, το Κλαδέο, η Ηράκλεια, το Πουρνάρι και το Κοσκινά, αφού όσο κλήματα γλίτωσαν από τη φωτιά, δεν γλιτώνουν από τα «νύχια» των εμπόρων. Οι τελευταίοι απειλούν με μείωση της τιμής αγοράς της σταφίδας από τους σταφιδοπαραγωγούς, κάτι που αν συμβεί θα έχει καταστροφικές συνέπειες για μεγάλη μερίδα αγροτών. Είναι ζήτημα που μας απασχολεί και θα το εντάξουμε στη συνολική μας πάλη άμεσα.

Δείτε ακόμα...