Συρία: Απαγωγές αμάχων από τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και μισθοφόρους στο Χαλέπι

Τουρκικός στρατός και μισθοφόροι στη βόρεια Συρία
Φώτο Αρχείου / Τουρκικός στρατός και μισθοφόροι στη βόρεια Συρία / Πηγή: TWITTER

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και μισθοφόροι συνέχισαν τις εγκληματικές τους πράξεις εναντίον των ανθρώπων στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλέπι. Πραγματοποίησαν επιδρομές και απαγωγές αμάχων.

Τοπικές πηγές ανέφεραν στο SANA ότι τρομοκρατικές ομάδες από το λεγόμενο «Faylaq al-Shām», τη στρατιωτική αστυνομία και το τμήμα «Mohammed al-Fateh» που συνδέονται με τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής, εισέβαλαν σε σπίτια στο χωριό Jamla στην περιοχή Jindires στο Αφρίν και το Maamlo, χωριό στην περιοχή Μαμπατλί, στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλέπι, απαγάγοντας πέντε πολίτες, μεταξύ των οποίων δύο αδέλφια. Οι πηγές σημείωσαν ότι οι εκστρατείες επιδρομής συνοδεύτηκαν με πυρά στον αέρα σπείρουν το φόβο στους πολίτες, ιδιαίτερα στα παιδιά και στις γυναίκες. Σκοπός τους ήταν να εκβιάσουν τις οικογένειες των πολιτών ζητώντας υπέρογκα λύτρα και σε ξένο νόμισμα με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή τους.

Παράλληλα, οι πηγές επεσήμαναν ότι οι τρομοκράτες της λεγόμενης «Μεραρχίας Σουλτάν Μουράτ» βασάνισαν τρεις ηλικιωμένους από το χωριό Καρτ Καλάκ στην περιοχή Αφρίν στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλέπι.

Πηγή: SANA

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...