Συρία: Drone των ΗΠΑ σκότωσε ανώτερο ηγέτη της Αλ Κάιντα

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ RQ-4 Global Hawk συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης
Φώτο Αρχείου / Μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ RQ-4 Global Hawk συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης / Πηγή: U.S. Air Force / Bobbi Zapka

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator για να σκοτώσει τον Abdul Hamid al-Matar, που περιγράφεται ως «ανώτερος ηγέτης της Αλ Κάιντα», στη βορειοδυτική Συρία. Ο αμερικανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι κανένας άμαχος δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.

«Δεν έχουμε ενδείξεις για απώλειες αμάχων ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η οποία διεξήχθη με αεροσκάφος MQ-9», δήλωσε ο εκπρόσωπος της CENTCOM, ταγματάρχης John Rigsbee σε δήλωση το βράδυ της Παρασκευής.

Αν και ο Rigsbee έβαλε το χτύπημα στη «βορειοδυτική» Συρία, η CENTCOM ονόμασε το Suluk – μια πόλη στα βόρεια, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ως τοποθεσία του χτυπήματος. Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους χάρτες για το ποιος ελέγχει τι στη Συρία, η Suluk βρίσκεται στην περιοχή που ελέγχεται από μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Η «απομάκρυνση» του al-Matar «θα διαταράξει την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να σχεδιάζει περαιτέρω και να πραγματοποιεί παγκόσμιες επιθέσεις που απειλούν τους πολίτες των ΗΠΑ, τους εταίρους μας και αθώους πολίτες», ισχυρίστηκε η CENTCOM.

Πηγή: RT

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...