Συρία: Ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα που αποδίδεται στην Ιορδανία

Μαράι αλ-Ράμθαν / Πηγή: alarabiya.net

Ένας σημαντικός λαθρέμπορος ναρκωτικών και η οικογένειά του σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα στη νότια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο απέδωσε την επίθεση αυτή στη γειτονική Ιορδανία.

«Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για να εγγυηθούμε την εθνική μας ασφάλεια ή να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή θα ανακοινωθούν την κατάλληλη στιγμή» περιορίστηκε να δηλώσει ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφάντι, χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επιχείρηση αυτήν. Τα ναρκωτικά συνιστούν «μεγάλη απειλή για το βασίλειο, την περιοχή και τον κόσμο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «αυξάνονται οι επιχειρήσεις λαθρεμπορίου».

Το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι «ο Μαράι αλ Ράμθαν, η σύζυγός του και τα έξι παιδιά τους σκοτώθηκαν από πλήγμα της ιορδανικής πολεμικής αεροπορίας» στο ανατολικό τομήμα της επαρχίας Σουέιντα, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία. «Ο Αλ Ράμθαν είναι ο γνωστότερος λαθρέμπορος ναρκωτικών, κυρίως Captagon (φαινεθυλλίνη) στην περιοχή και ο κυριότερος διακινητής τους προς την Ιορδανία» πρόσθεσε η οργάνωση αυτή.

Τα χάπια Captagon, ένα είδος αμφεταμίνης, προορίζονται κυρίως για τις χώρες του Κόλπου και η Ιορδανία είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός αυτού του λαθρεμπορίου. «Κανείς δεν μπορούσε να περάσει οτιδήποτε από τα σύνορα εν αγνοία του Ράθμαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ακτιβιστής από την επαρχία Σουέιντα, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του. Το πλήγμα αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι πολλοί διακινητές εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την αεροπορική επιδρομή. «Ενίσχυση της συνεργασίας»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...