Συρία: Επαναλειτουργεί το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι – Είχε κλείσει λόγω ισραηλινών βομβαρδισμών

Φωτό αρχείου

Οι εμπορικές αεροπορικές πτήσεις εκτελούνται πλέον κανονικά από το διεθνές αεροδρόμιου στο Χαλέπι, δύο μέρες αφότου ανέστειλε τη λειτουργία του εξαιτίας βομβαρδισμού από ισραηλινά πυρά, όπως κατήγγειλαν οι συριακές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας, το αεροδρόμιο επανεκκίνησε τη λειτουργία του τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, αφού «επισκευάστηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την ισραηλινή επίθεση».

Τη Δευτέρα τα ξημερώματα το υπουργείο Άμυνας της αραβικής χώρας διέταξε την αναστολή των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου εξαιτίας βομβαρδισμού που προήλθε από τη Μεσόγειο, δυτικά της Λαττάκειας. Οι αρχές της Συρίας κατηγόρησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για την κλιμάκωση των επιθέσεων στο έδαφος της χώρας, στο πλαίσιο της «στήριξης που προσφέρουν στην τρομοκρατία».

Από την πλευρά του, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι αυτοί οι βομβαρδισμοί αποτελούν ουσιαστικό κομμάτι της πολιτικής του Ισραήλ να προκαλέσει ρήγματα στην περιφερειακή και διεθνή σταθερότητα.

Το Ισραήλ συχνά αναγνωρίζει ότι πραγματοποιεί επιθετικές ενέργειες στο έδαφος της Συρίας, ισχυριζόμενο ότι ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο για να αποφύγει την εγκατάσταση ιρανικών βάσεων στη γειτονική χώρα, αλλά και για να αποτρέψει την αποστολή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στη σιϊτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Πηγές: Reuters, Europa Press    

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...