Συρία: Επτά άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμό κατά κουρδικής περιοχής

Επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους χθες Σάββατο σε βομβαρδισμούς που εξαπολύθηκαν από δυνάμεις της de facto κυβέρνησης των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία, περιοχή όπου ξέσπασαν συγκρούσεις με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), τον ένοπλο βραχίονα των κουρδικών αρχών, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πέντε γυναίκες και δυο παιδιά σκοτώθηκαν στο χωριό Ουμ Τίνα, κοντά στη Ντέιρ Χαφέρ, στην επαρχία του Χαλεπιού, στους βομβαρδισμούς από «μέλη του συριακού στρατού», σημείωσε η ΜΚΟ.

Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στην περιοχή εδώ και μήνες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η περιοχή όπου βρίσκεται η Ντέιρ Χαφέρ, πάνω στη γραμμή που χωρίζει τον στρατό της νέας εξουσίας στη Δαμασκό και τις ΣΔΔ, έχει μετατραπεί σε θέατρο σποραδικών εχθροπραξιών ανάμεσά τους, σημείωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το Παρατηρητήριο, οργάνωση με έδρα τη Βρετανία η οποία βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε νωρίτερα χθες «εχθροπραξίες» στην περιοχή στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν «drones και βαριά όπλα», αφού ο στρατός έβαλε στο στόχαστρο θέσεις των ΣΔΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...