Συρία: Η αεράμυνα απώθησε ισραηλινή επίθεση – Τέσσερις τραυματίες

επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ
Φώτο αρχείου / Πυραυλική επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ / Πηγή: SANA

Τον τραυματισμό τεσσάρων στρατιωτών είχε ως αποτέλεσμα η ισραηλινή επίθεση κοντά στη Δαμασκό, την Πέμπτη (22/04), ως απάντηση για πύραυλο που φέρεται να εκτοξεύθηκε από τη Συρία και να έπεσε κοντά σε πυρηνική εγκατάσταση, στην έρημο Νεγκέβ.

Συγκεκριμένα, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας (SANA), ανέφερε ότι η ισραηλινή επίθεση φέρεται να στόχευσε μια τοποθεσία στο Αλ Ντουμαΐρ, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό. Η αεροπορική άμυνα της χώρας φέρεται να έχει αναχαιτίσει «τους περισσότερους εχθρικούς πυραύλους», σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο, ο οποίος είπε στο SANA ότι «ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με εκτόξευση πυραύλων από την κατεύθυνση του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν, στοχεύοντας ορισμένα σημεία στην περιοχή της Δαμασκού».

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες και προκλήθηκαν «μικρές υλικές ζημιές». Πάντως, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), με ανάρτηση στο Twitter, γνωστοποίησαν πως άρχισαν επίθεση εναντίον στόχων στη Συρία ως απάντηση για φερόμενη εκτόξευση πυραύλου από τη Δαμασκό, που έπληξε περιοχή στην έρημο Νεγκέβ, στην οποία βρίσκεται πυρηνική εγκατάσταση και έτσι ήχησαν οι σειρήνες.

Επιπλέον, οι IDF ισχυρίστηκαν ότι ένας πύραυλος μεγάλης εμβέλειας, τύπου SA-5, εκτοξεύτηκε από την κατεύθυνση της Συρίας και «προς τα πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ».

Πηγή: SANA , sputniknews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...