Συρία: Iσραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή του Χαλεπίου

επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ
(Φώτο αρχείου) Πυραυλική επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ / Πηγή: SANA

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, είπε ότι η αεροπορική άμυνα της Συρίας απώθησε ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις κοντά στην πόλη al-Safirah, νοτιοανατολικά του Χαλεπίου. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα και ζημιές.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δεν σχολίασαν τις αναφερόμενες επιθέσεις, σύμφωνα με τη μακροχρόνια πολιτική τους να μην επιβεβαιώνουν ούτε να αρνούνται τις δραστηριότητές τους στη Συρία.

Οι IDF έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες επιθέσεις στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011. Ο ρυθμός των επιθέσεων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η πρώτη αναφερόμενη ισραηλινή επίθεση στη Συρία από τις αρχές Ιουνίου, όταν οι επιθέσεις στόχευαν θέσεις κοντά στο χωριό Khirbet al-Tin στα περίχωρα της Χομς, καθώς και μια αποθήκη όπλων που ανήκει στην Λιβανέζικη Χεζμπολάχ.

Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε επίσης στόχους σε αρκετές περιοχές της Συρίας, στην πρωτεύουσα Δαμασκό, καθώς και στις επαρχίες Χαμά και Λατάκια. Έντεκα Συριακά στρατιώτες αναφέρθηκαν ότι σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις.

Με πληροφορίες από: spuntiknews

Δείτε ακόμα...