Συρία: Κοινά συρο-ρωσικά γυμνάσια

Κοινά στρατιωτικά αεροπορικά γυμνάσια πραγματοποιούν από την Τρίτη δυνάμεις του συριακού και του ρωσικού στρατού και αεροπορίας ενόψει των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα στο Ταρτούς, κοντά στη ρωσική ναυτική βάση, για τη μέρα «Ρωσικού Στόλου».

Σε σχετικό ρεπορτάζ του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA αναφέρεται πως οι κοινές ασκήσεις «έδειξαν το εύρος της αρμονίας μεταξύ δύο φιλικών πλευρών και την μεγάλη αποτελεσματικότητά τους στην επίτευξη επιθυμητών θετικών αποτελεσμάτων».

Νωρίτερα (την περασμένη Τρίτη) ο συριακός στρατός επιβεβαίωσε πως προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει «οποιαδήποτε επίθεση από τις τουρκικές δυνάμεις και τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο έδαφός του».

Στα μέσα της βδομάδας ο συριακός στρατός έκανε λόγο για «κλιμάκωση των προκλήσεων του τουρκικού καθεστώτος» στις επαρχίες Χάσακα, Χαλέπι και Ράκκα και για «επιθέσεις σε διάφορες περιοχές και σε ορισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις» αλλά και για ενίσχυση του τουρκικού στρατού κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μινγκ στα βόρεια περίχωρα του Χαλεπίου.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...