Συρία: Κοινές περιπολίες από Ρώσους και Τούρκους στην Ιντλίμπ

Syria Turkey
Turkish military convoy drives in Idlib province, Syria, Saturday, Feb. 22, 2020 (AP Photo/Ghaith Alsayed)

Κοινές περιπολίες από Ρώσους και Τούρκους στρατιωτικούς στην Ιντλίμπ συμφώνησαν Μόσχα και Άγκυρα. Μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών υπεγράφη η σχετική συμφωνία.

Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν, επίσης, τις λεπτομέρειες για την κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ, έπειτα από 4 μέρες συνομιλιών. «Το κείμενο που ετοιμάσθηκε υπεγράφη από τις δύο πλευρές και τέθηκε σε ισχύ. Θα δούμε την πρώτη εφαρμογή στις 15 Μαρτίου των περιπολιών στον αυτοκινητόδρομο Μ4 ( στο Ιντλίμπ)», δήλωσε ο Ακάρ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Άγκυρα επικαλούμενο την εφημερίδα «Sabah». 

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επισήμανε, ακόμη πως η Τουρκία προτίθεται μαζί με την Ρωσία να δημιουργήσει κέντρα συντονισμού που θα επιβλέπουν την εφαρμογή της συμφωνίας για την τήρηση της εκεχειρίας στην οποία κατέληξαν, παρότι δεν διευκρίνισε πότε και πού θα δημιουργηθούν τα κέντρα αυτά.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι επικείμενες κοινές περιπολίες από την Ρωσία και την Τουρκία «θα συμβάλουν στην εγκαθίδρυση διαρκούς κατάπαυσης του πυρός» στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει ότι ο Ακάρ δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για το ότι ο κόσμος έχει σταματήσει να εγκαταλείπει την περιοχή του Ιντλίμπ και αρχίζει να επιστρέφει.

Πηγή: [ΑΠΕ-ΜΠΕ,RT]

Δείτε ακόμα...