Συρία: Νέα αεροπορική ισραηλινή επίθεση

Επίθεση Ισραήλ στη Συρία
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη πυραυλική επίθεση του Ισραήλ εναντίων της Συρίας / Πηγή: SANA

Ισραηλινή επίθεση έβαλε στο στόχαστρο θέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Συρίας.

«Περί τις 11.45 μ.μ.(σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή» βάζοντας στο στόχαστρο «θέσεις σε προάστια της Δαμασκού», διευκρίνισε το συριακό υπουργείο Άμυνας. «Η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση και μπόρεσε να καταρρίψει πυραύλους», πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Πρόκειται για τα πρώτα πλήγματα στη Δαμασκό από τα τέλη του Μάρτη. Η πιο πρόσφατη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή επικράτεια έγινε στις 2 Μάη, στο βόρειο τμήμα της χώρας και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Από το ξέσπασμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιδίως ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά του σιιτικού κινήματος «Χεζμπολλάχ» του Λιβάνου. Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...