Δεν έγινε αποδεκτή από όλες τις κοινότητες Συρίας, με πρώτη εκείνη των Κούρδων, η νέα υποτίθεται «αντιπροσωπευτική», 23μελής «μεταβατική» κυβέρνηση της χώρας που παρουσίασε ο «μεταβατικός» ηγέτης των τζιχαντιστών της Συρίας, Άχμεντ αλ Σαράα και ορκίστηκε την Κυριακή.
Το νέο υπουργικό σχήμα δεν έχει πρωθυπουργό καθώς ο Σαράα θα είναι ο επικεφαλής της. Οι υπουργοί Εξωτερικών Άσαντ αλ Σιμπάνι και Άμυνας Μουρχάρφ Αμπού Κάσρα παραμένουν στις θέσεις τους. Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Άνας Κατάμπ γίνεται υπουργός Εσωτερικών. Η Σύρια Χριστιανή, αντιπολιτευόμενη πολιτικός (έναντι του πρώην προέδρου ΄Άσαντ) Χιν Καμπαουάτ γίνεται υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ο Δρούζος Άμγκαντ Μπαντρ γίνεται υπουργός Γεωργίας και ο Αλαουίτης Γιαρούμπ Μπαντρ υπουργός Μεταφορών.
Η αυτόνομη κυβέρνηση των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία αμφισβήτησε τη νομιμότητα αυτής της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση που ανακοινώθηκε (…) μοιάζει έντονα με την προηγούμενη, δεδομένου ότι εξακολουθεί να μην λαμβάνει υπόψη της τη συριακή ποικιλομορφία» ανέφερε στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας: «Μια κυβέρνηση που δεν αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία και τον πλουραλισμό της χώρας δεν μπορεί να εγγυηθεί την υγιή διαχείριση. Κατά συνέπεια, δεν θεωρούμε ότι μας αφορά η εφαρμογή των αποφάσεων που προέρχονται από αυτήν την κυβέρνηση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



