Συρία: Συνελήφθησαν από κουρδικές δυνάμεις 125 φερόμενοι ως μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» στον καταυλισμό Αλ Χολ

Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν 125 φερόμενους ως μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», στο τέλος μιας επιχείρησης στον καταυλισμό εκτοπισμένων της Αλ-Χολ, που συγκλονίστηκε πρόσφατα από σειρά φόνων και περιστατικά που σχετίζονταν με την ασφάλεια. Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται με την καθοδήγηση αμερικανών στρατιωτικών.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και η κουρδική αστυνομική δύναμη Ασάγιες άρχισαν την Κυριακή επιχείρηση στην Αλ-Χολ, μια πραγματική πόλη γεμάτη από σκηνές όπου ζουν σχεδόν 67.000 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία -πάνω από 80%- γυναίκες και παιδιά, στην εμπόλεμη βορειοανατολική Συρία.

Σε διάστημα πέντε ημερών, «125 μέλη των εν υπνώσει πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν», ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ασάγιες, Αλί αλ-Χάσαν.

Ανάμεσά τους βρίσκονται περίπου 20 «υπεύθυνοι» των πυρήνων για τις δολοφονίες που διαπράχθηκαν στον καταυλισμό, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την περιοχή Αλ-Χολ, την οποία μετέδωσαν αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα.

Από την αρχή της χρονιάς, «περισσότεροι από 47 φόνοι» διαπράχθηκαν στον καταυλισμό, δήλωσε ο Χάσαν. «Πολλά στοιχεία του ΙΚ παρεισέφρησαν» στον καταυλισμό προσποιούμενα τους απλούς πολίτες «με σκοπό να αναπτύξουν εκεί τη δράση τους και να αναδιοργανωθούν», σύμφωνα με τον Χάσαν.

Παρά τις συλλήψεις, «ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη», προειδοποίησε. «Θα συνεχίσει να υφίσταται όσο η διεθνής κοινότητα δεν θα θεωρεί τον καταυλισμό ως ένα σοβαρό διεθνές πρόβλημα, στο οποίο και αυτή πρέπει να παρέχει κατάλληλες λύσεις», δήλωσε.

Επανέλαβε την έκκληση των κουρδικών αρχών για τον επαναπατρισμό των ξένων υπηκόων που βρίσκονται στη Συρία. Σχεδόν 10.000 ξένες γυναίκες και παιδιά ζουν σε ένα παράρτημα του Αλ-Χολ, το οποίο προορίζεται ειδικά γι αυτούς, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ Οι περισσότερες χώρες, κυρίως οι ευρωπαϊκές, διστάζουν να δεχτούν πίσω τους πολίτες τους στην επικράτειά τους. Ορισμένες, όπως η Γαλλία, επαναπάτρισαν περιορισμένο αριθμό παιδιών , τα οποία είναι συχνά ορφανά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...