Συρία: Τουλάχιστον εννέα Σύροι στρατιώτες νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS)

Τουλάχιστον εννέα Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησε η μεγαλύτερη τζιχαντιστική οργάνωση, της οποίας τρια μέλη σκοτώθηκαν επίσης, ανακοίνωσε η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Είναι η δεύτερη μεγάλη επίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων από την οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), η οποία ελέγχει μέρος του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών στη Συρία.

«Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι της οργάνωσης HTS εισχώρησαν σε θέση του συριακού στρατού στην περιφέρεια του όρους ‘Ακραντ, βορείως της Λαττάκειας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου. Τρείς τζιχαντιστές, ζωσμένοι με εκρηκτικά, σκοτώθηκαν καθώς πραγματοποιούσαν την επίθεση με βαρέα όπλα, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΜΚΟ.

Στις 26 Αυγούστου 11 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσαν δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις συμμαχικές της HTS στη γειτονική περιφέρεια Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια.

Η οργάνωση HTS που προέρχεται από το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ελέγχει το τελευταίο προπύργιο των αντικυβερνητικών στη βορειοανατολική Συρία, που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και όμορα εδάφη των επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...