Συριακή κυβέρνηση: Εξομάλυνση με Τουρκία μόνο εάν φύγουν τα στρατεύματα

Στρατεύματα Τουρκίας και ΗΠΑ στη Συρία
Φώτο Αρχείου / Στρατεύματα της Τουρκίας περιπολούν στην κατεχόμενη απο τους ίδιους Συρία, στην περιοχή του Μαμπίτς – 2018 / Πηγή: Wikipedia (U.S. Army Photo/SPC Arnada Jones)

Κάθε ενδεχόμενο εξομάλυνσης και αποκατάστασης των σχέσεων της Συρίας με την Τουρκία απέκλεισε, για μια ακόμη φορά, χτες ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μικντάντ, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από το συριακό έδαφος.

Τόνισε πως η συριακή κυβέρνηση επιθυμεί το συντομότερο τον «τερματισμό αυτής της ανωμαλίας», ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία για να επιτευχθεί η αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Δαμασκού και Αγκυρας.

Το ίδιο ζήτησε και για τα αμερικανικά κατοχικά στρατεύματα στη Συρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε αισιόδοξοι πως η κατοχή πρέπει να τελειώσει είτε βορειοδυτικά, βορειοανατολικά είτε στο αλ Τανφ», όπου υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Στο Παρίσι, πάντως, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά απαίτησε να δικαστεί ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασαντ, κατηγορώντας τον για «τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς» και «τη χρήση χημικών όπλων» που αποδίδονται στην κυβέρνησή του.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...