ΣΥΡΙΖΑ: «Χαρούλες» τώρα για το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Τσίπρας

«ΑμερικανοΝΑΤΟικότερος των ΑμερικανοΝΑΤΟικών» αναδεικνύεται μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρός του ήταν ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς της αστικής αντιπολίτευσης που συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Με ανάρτησή του έσπευσε ν’ απαρνηθεί τον προηγούμενο «διαβολικά καλό» Τραμπ, με τον οποίο αγκίστρωσε την Ελλάδα στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Η εμπειρία και η υποστήριξη του εκλεγμένου Προέδρου στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυσή τους και για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων στην περιοχή».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τα νέα ‘διαπιστευτήριά του’ στις ΗΠΑ, ετοίμασε και συγχαρητήρια επιστολή που υμνεί τον νεοεκλεγέντα Μπάιντεν. Αναπαραγάγει τις γνωστές αυταπάτες για τους λαούς, κατατάσσοντάς τον στις «προοδευτικές ηγεσίες που θα δώσουν προοδευτικές λύσεις». Η εκλογή του σηματοδοτεί «νέα εποχή τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τη διεθνή κοινότητα», κατέληξε.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, στον Λευκό
Φώτο Αρχείου – Συνάντηση του Πρωθυπουργού (τότε) Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, στον Λευκό / Πηγή: Eurokinissi

Συσκοτίζοντας συνειδητά ότι η πολιτική των ΗΠΑ δεν επηρεάζεται σχεδόν καθόλου απ’ το πρόσωπο του Προέδρου στη στρατηγική των διεθνών σχέσεων γιατί αυτές αφορούν τη διεθνή δράση των αμερικανικών μονοπωλίων έναντι άλλων ανταγωνιστών, ο Τσίπρας δηλώνει ότι παρουσιάζεται μια «μοναδική ευκαιρία για την ενδυνάμωση της πολυμερούς διπλωματίας και των διεθνών οργανισμών, ειδικά στο πεδίο της κλιματικής αλλαγής και του ελέγχου εξοπλισμών, την προστασία του Διεθνούς Δικαίου καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ – ΕΕ σε ισορροπημένη βάση»! Κάτι που επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή!

Ο Τσίπρας θέλει να ‘ξεχνά” πως επί ημερών Ομπάμα – Μπάιντεν οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία βάζοντας φωτιά στην περιοχή που ακόμα καίει τους λαούς της, πως η Κύπρος ήταν και είναι υπό τουρκική κατοχή μέρος της επί χρόνια, καλλιεργεί αυταπάτες οτι με την αλλαγή προέδρου-τον οποίον εκθείαζε! Προβάλλει ότι ο Τζ. Μπάιντεν μπορεί να παίξει ‘θετικό’ ρόλο υπέρ της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ισχυριζόμενος ότι «(…) η πολυετής υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπορούν να συμβάλουν στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή, αλλά και στη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ».

Επισημαίνει εξάλλου, προς… επιβεβαίωση, την υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν στην ευρωατλαντικής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνάντηση που είχαν το Φλεβάρη του 2019.

Υπογραφή συμφωνίας των «Πρεσπών» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ
Φώτο Αρχείου / Υπογραφή συμφωνίας των «Πρεσπών» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο χωρίο Ψαράδες στις Πρέσπες, παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, Κυριακή 17 ιουνίου 2018 / Πηγή: Eurokinissi (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

“Αθώωσε” τις ΗΠΑ στην προηγούμενη καπιταλιστική κρίση, μιλώντας για «υποστήριξη Ομπάμα – Μπάιντεν στον ελληνικό λαό τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης 2015 – 2016 και των προσπαθειών για υπέρβαση των πολιτικών λιτότητας», κρύβοντας ότι η υποτιθέμενη «υποστήριξη» ήταν στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Γερμανία και την ΕΕ, και περιλάμβανε άλλο «μείγμα» για να φορτωθεί η καπιταλιστική κρίση στο λαό, με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει πως «θα συνεχίσω να λέω ότι πρέπει να ληφθούν τα μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να έχει μια βιώσιμη οικονομία».

Και εν κατακλείδι, ο Αλ. Τσίπρας ανακαλύπτει τις ‘προοδευτικές εξουσίες του κεφαλαίου’, λέγοντας ότι «οι αμερικανικές εκλογές ανέδειξαν την ανάγκη που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για προοδευτικές ηγεσίες που θα δώσουν προοδευτικές λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις», όπως «για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την καταπολέμηση του ρατσισμού, την προώθηση του κράτους δικαίου, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων φύλου»!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, που μίλησε για «μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο».

Οι δηλώσεις αυτές, επιβεβαιώνουν, ότι το κεφάλαιο έχει και τα λεγόμενα ‘δεξιά’ και ‘κεντρώα’ και ‘αριστερά’ δεκανίκια, δηλαδή αστικά κόμματα που πέραν των επιμέρους διαφορών τους, ασκούν τη μια και καταπιεστική για τους λαούς πολιτική: την εξουσία του κεφαλαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ριζοσπάστης

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...