ΣΥΡΙΖΑ: Δε βρήκε «αρκετά» τα ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ

85η ΔΕΘ / ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Δε βρήκε «αρκετά» τα ανταλλάγματα ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τις βάσεις. Θυμίζουμε ότι οι συζητήσεις για την ανανέωσή της ξεκίνησαν από την Κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με την καθιέρωση του «Στρατηγικού Διαλόγου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την επικίνδυνη λογική, ότι δήθεν μπορούν να υπάρχουν ανταλλάγματα υπέρ του λαού από την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ταυτόχρονα «ξεπλένει» τόσο την εγχώρια αστική τάξη, όσο και τις ΗΠΑ, ως δήθεν «εγγυητή» των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Με ανακοίνωσή του στέκεται στην πρόβλεψη για επ’ αόριστον ανανέωση και σημειώνει ότι «ως αντιστάθμισμα σε αυτές τις σοβαρότατες παραχωρήσεις έχουμε μόνο γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας μας». Προσθέτει μάλιστα ότι «δεν εξασφαλίζεται, όμως, καμία συγκεκριμένη αμερικανική παρουσία, εμπλοκή ή δέσμευση για τη στήριξη αυτής της κυριαρχίας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, ιδίως στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Δεν ξεχνά βέβαια να δηλώσει πως «η ελληνοαμερικανική συμφωνία του κ. Μητσοτάκη ταιριάζει γάντι στο νέο του δόγμα, αυτό του προβλέψιμου συμμάχου και της “Ελλάδας – προκεχωρημένου δυτικού φυλακίου”, αλλά δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους…». Πρόκειται για αγωνιώδεις προσπάθειες να κρύψει έτσι το «κοινό δόγμα» όλων των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων τη στρατηγική της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης για μεγαλύτερο μερίδιο από τη «λεία», μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...