ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι προφανές ότι κάποια φάρμακα χρειάζεται να ανέβουν»

Νίκος Φίλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης Τσίπρα / Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022
Φώτο αρχείου / Νίκος Φίλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης Τσίπρα / Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022. (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)

«Στο θέμα της τιμής τώρα… Είναι προφανές ότι κάποια φάρμακα χρειάζεται να ανέβουν. Κάποια, όχι όλα. Δεν είναι και όλα του ενός ευρώ, να ανέβουνε. Είναι θέμα επιλογής τι γίνεται ακριβώς. Και μέσα στην ιστορία αυτού του πανζουρλισμού, του χάους, της σύγχυσης, το να λέμε ότι θα ανέβουν τα φάρμακα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος – άλλο ένα στοιχείο της λάθος κυβερνητικής πολιτικής – για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα». Αυτά έλεγε τις προάλλες ο Ν. Φίλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική συζήτηση για τις ελλείψεις στα φάρμακα.

Δεν αρκέστηκε στο να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση για τις επικείμενες αυξήσεις, όπως έκανε και ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Ξανθός, αλλά το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα. Μοίρασε συμβουλές «διαχείρισης κρίσεων» στη ΝΔ, να μην πολυσυζητάει τις αυξήσεις την ώρα που ο λαός είναι στα κάγκελα με τις ελλείψεις.

Ας αυξήσει στα μουλωχτά τις τιμές σε «κάποια» φάρμακα και μέχρι να το πάρει χαμπάρι ο κόσμος μπορεί να έχει περάσει η φουρτούνα…

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...