ΣΥΡΙΖΑ: Εκφυλισμένη διαδικασία – Αντίγραφο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάδειξη Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής, Κυριακή 15 Μαΐου 2022
Φώτο Αρχείου / Εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάδειξη Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής, Κυριακή 15 Μαΐου 2022 / Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Τα ρέστα του έδωσε και συνεχίζει να δίνει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές, ώστε να εμφανίσει μια κυριολεκτικά εκφυλισμένη διαδικασία ως «γιορτή της δημοκρατίας». Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, οι προσπάθειες για να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή «έκλεισαν» στον αριθμό 150.000, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός ο αριθμός όπως και ο αντίστοιχος του ΠΑΣΟΚ στις δικές του εκλογικές διαδικασίες είναι αρκετά …«φουσκωμένος». Ο Αλέξης Τσίπρας, μοναδικός υποψήφιος, επανεξελέγη πρόεδρος, ενώ μέχρι χτες βράδυ δεν είχαν δοθεί τελικά στοιχεία για τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής.

Αυτό που κυριάρχησε είναι βέβαια η προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους για να τροφοδοτήσουν νέες αυταπάτες και κάλπικες προσδοκίες στον λαό, απαραίτητη προϋπόθεση για την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην αστική διαχείριση, αλλά και τις απαραίτητες διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ, από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, οι 110.000 ήταν νέα μέλη, ενώ μπορούσαν να ψηφίζουν για πρόεδρο ακόμα και όσοι εγγράφονταν την ώρα της κάλπης, σε μια διαδικασία απομίμηση των υποτιθέμενων «αμεσοδημοκρατικών» διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δίνουν την ψευδαίσθηση της λαϊκής συμμετοχής, όταν στην πραγματικότητα επισφραγίζουν το αντίθετο, θέλοντας «μέλη» μιας χρήσης, «εκλογική πελατεία» υποψηφίων για θέσεις, «μέλη» που επιστρατεύονται κάθε τέσσερα χρόνια για να επιλέξουν αυτούς που θα υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική. Για την «ποιότητα» αυτής της κομματικής βάσης εύκολα μπορεί να βγάλει κανείς συμπεράσματα μόνο και μόνο από το γεγονός ότι στέλνονταν μηνύματα προσέλευσης στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε στελέχη, βουλευτές άλλων κομμάτων, με τους μηχανισμούς και τα παζάρια να οργιάζουν, σε συνέχεια των εκφυλιστικών διαδικασιών που κυριάρχησαν στο συνέδριο πριν από ένα περίπου μήνα.

Τσίπρας 2019: «Μοντέλο “μπάτε σκύλοι αλέστε…”»

Άλλωστε, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν, το 2019, σχολίαζε καυστικά τέτοιες διαδικασίες, λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται τέτοιου τύπου νομιμοποίηση» από μια βάση «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» και εξέφραζε την κάθετη διαφωνία του με το «μοντέλο “μπάτε σκύλοι αλέστε…”»!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι πια ένα άλλο κόμμα». Ένα κόμμα αρχηγικό, που μπορεί να εγγυηθεί στην αστική τάξη ότι διατηρεί την ικανότητά του να χειραγωγεί και να παζαρεύει από θέση ισχύος στο εσωτερικό της σοσιαλδημοκρατίας αντιλαϊκές συμπράξεις.

Καθόλου τυχαία ο Αλ. Τσίπρας εκτός απ’ την πρωτιά στις επόμενες εκλογές εστίασε τη δήλωσή του στο γεγονός ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας καθιστά το κόμμα του «κορμό της μεγάλης Προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας (…) το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη»!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...