ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ψηφοδελτίων τέθηκε ο Π. Πολάκης

EUROKINISSI

Εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές τέθηκε με ομόφωνη απόφαση των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, ο Παύλος Πολάκης. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας εισηγήθηκε την παραπομπή τοστην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία αναμένεται να παραστεί εντός της εβδομάδας

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στην συνεδρίαση της Πέμπτης αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα διαγράψει τον Π. Πολάκη από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αναστείλει για ένα διάστημα την κομματική του ιδιότητα, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.

«Το καταστατικό μου δίνει τη δυνατότητα ως πρόεδρος να παραπέμψω ένα στέλεχος αν κρίνω ότι αυτό προστατεύει τη συλλογική μας προσπάθεια. Δεν είναι όργανο δεοντολογίας ο πρόεδρος για να επιβάλλει ποινές. Παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας γιατί ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κράτους, τα προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών» σημείωσε νωρίτερα σήμερα ο Αλ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση με τον Π. Πολάκη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...