ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή της … αντίδρασης «συμμάχων» και «εταίρων»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ - Γενάρης 2020
Φώτο Αρχείου / Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ – Γενάρης 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Εν αναμονή της …«αντίδρασης των συμμάχων και εταίρων μας που δεν μπορεί για ακόμη μια φορά να βασίζεται σε ίσες αποστάσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα» τελεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα παρακολουθεί την τουρκική προκλητικότητα να κλιμακώνεται και ρίχνει νερό στο μύλο του εφησυχασμού του λαού και των αυταπατών ότι τάχα μπορεί να υπάρξουν από «συμμάχους και εταίρους» «συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Τα σχετικά αναφέρονται σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι επιχειρεί να παρουσιάσει τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τις συμμαχίες της αστικής τάξης ως εν δυνάμει «εγγυητές» της ασφάλειας, της σταθερότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτά την ώρα που ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εκπέμπουν σε όλους τους τόνους σήμα «διευθετήσεων» στα Ελληνοτουρκικά για να διασφαλιστεί η ΝΑΤΟική συνοχή και να τρέξουν τα σχέδια «απεξάρτησης» από το ρωσικό αέριο, δίνοντας «αέρα στα πανιά» της επιθετικότητας της Τουρκίας. Κι αυτό πάντα στα πλαίσια της ακόμα βαθύτερης εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κριτικάρει την κυβέρνηση ότι δεν απέσπασε περισσότερα «ανταλλάγματα» στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ανάμεσα στα οποία και… αμερικανικές βάσεις στα νησιά ως δήθεν ανάχωμα στην τουρκική επιθετικότητα.

Την κριτική αυτή για «το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ (που) δεν ήταν τόσο θριαμβευτικό στα αποτελέσματά του, όσο θέλησε να το εμφανίσει η κυβέρνηση», επαναλάμβανε χτες και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ζητώντας παράλληλα και «μια συνεννόηση στο εσωτερικό της χώρας», αφού όπως είπε «δεν έχουμε την πολυτέλεια στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της τουρκικής επιθετικότητας να έχουμε κομματικές κοκορομαχίες. Θα έπρεπε να υπάρχει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που να συνεδριάζει μόνιμα, εμπιστευτικά, αποτελούμενο από τους αξιότερους, για να χαράζει εθνική στρατηγική».

Δείτε ακόμα...