ΣΥΡΙΖΑ : Επικροτεί και διεκδικεί την πατρότητα της συμφωνίας με τη Γαλλία

Υπογραφή της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία
Φώτο Αρχείου / Υπογραφή της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία / Πηγή: Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί αλλά και διεκδικεί την πατρότητα της συμφωνίας με τη Γαλλία. Πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας που ‘σέρνει’ η ελληνική αστική τάξη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια του κόσμου περιορίζεται σε ενστάσεις του τύπου για το που θα βρεθούν τα λεφτά για αυτήν.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, αφού προβάλλει τα μυθεύματα περί «ασφάλειας» που συνοδεύουν ακόμα μια συμφωνία με στόχο η Ελλάδα να παίξει τον ρόλο του ευρωατλαντικού χωροφύλακα, αλλά και τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής αυτονομίας [στρατιωτικής], τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στήριξε και στηρίζει την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως στις μέρες μας, δεδομένης της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας (…) Στο πλαίσιο αυτό, η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία όπως και η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες Belharra είναι επί της αρχής στρατηγικά ορθές επιλογές, που έχει ήδη η χώρα από το 2018», θυμίζοντας πως όλο αυτό το διάστημα «παροτρύναμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις σχετικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο μιας λογικής ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας».

Και ενώ έχει ‘βάλει πλάτη’ στην στήριξη της γεωπολιτικής αναβάθμισης της αστικής τάξης, ‘ενοχλείται’ λέγοντας ότι το πρόβλημα έγκειται στις …«παλινωδίες, στην έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις εξοπλιστικές αγορές που ακολούθησαν», που αντί να κλείσει τις εν λόγω συμφωνίες νωρίτερα, καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να «έχουν σήμερα φουσκώσει υπέρμετρα τον λογαριασμό για μια υπερχρεωμένη χώρα όπως η Ελλάδα, βάζοντάς μας σε μια κούρσα εξοπλισμών που ξεπερνά τα 10 δισ. Ευρώ»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικεί το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της αστικής τάξης, όπου ως κυβέρνηση οδήγησε με φανατισμό την κούρσα εξοπλισμών, όπως υπαγόρευσαν οι πολεμοκάπηλοι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ τις συμφωνίες όπως αυτές με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ για την αναβάθμιση των «F-16», και με το «ασημένιο» μετάλλιο στις δαπάνες για ΝΑΤΟικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...