ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Δυο γάιδαροι μαλώνανε στον …ΝΑΤΟικό προμαχώνα

ΣΗ «anatolian eagle 2021» - Βάση Ικονίου - f-16
Φώτο Αρχείου / Από την «Anatolian Eagle 2021» / Πηγή: ΝΑΤΟ

Δυο γάιδαροι μαλώνανε στον …ΝΑΤΟικό προμαχώνα. Αυτήν την παραφρασμένη παροιμία μάς θυμίζει το «καβγαδάκι» του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σχετικά με όσα είπε ο υφυπουργός της κυβέρνησης και διεθνολόγος Αγγ. Συρίγος, ότι «θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16… διότι είναι προς το συμφέρον μας».

Γιατί, βέβαια, ούτε η κυβέρνηση που προσπαθεί να «παρκάρει» την λίγο – πολύ προειλημμένη απόφαση για τα F-16 στην Τουρκία, μετά από ένα κρεσέντο επικίνδυνου εφησυχασμού, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνει ότι βγαίνει στα «κεραμίδια», γιατί η κυβέρνηση δεν παζαρεύει τάχα περισσότερα ανταλλάγματα, λένε κάτι διαφορετικό. Την ίδια επικίνδυνη αυταπάτη καλλιεργούν στον λαό, ότι έχει κάτι καλό να περιμένει στα Ελληνοτουρκικά από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Μήπως διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την ενίσχυση της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, προϋπόθεση της οποίας είναι να παραμείνει η Τουρκία αγκιστρωμένη στη Δύση, με τα ανάλογα βέβαια ανταλλάγματα και διευθετήσεις που «ακουμπούν» τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου; Σίγουρα όχι και το αποδεικνύει με την πολιτική του, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση. Από την άλλη, ακόμα και οι πέτρες ξέρουν ότι οι προσχηματικοί όροι για την απόκτηση των F-16 από την Τουρκία εντάσσονται στο παζάρι με τις ΗΠΑ, για τον μελλοντικό της ρόλο στην περιοχή. Ούτε «σπιθαμή» λοιπόν δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος τα αμερικανοΝΑΤΟικά παραμύθια και των δύο, που ανοίγουν νέους επικίνδυνους «λογαριασμούς» για τον λαό.

Δείτε ακόμα...