ΣΥΡΙΖΑ: Όπου ακούς πολλά κεράσια… κράτα μικρό καλάθι!

«Το εργασιακό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη μαθηματικά θα ψηφιστεί όσο μαζική και αν είναι η απεργία».

Ποιος τα λέει αυτά;

Ούτε ο Κ. Χατζηδάκης, ούτε ο Αδ. Γεωργιάδης, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αυτός που δηλώνει σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα τα …καταφέρει να περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα είναι ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης!
Και όπως εξηγεί στο Twitter, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη λύση: «Πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές δυνάμεις που όχι μόνο θα αντιπαλέψουν, αλλά και που μπορούν να αλλάξουν αυτούς τους αντεργατικούς νόμους ως κυβερνητική πλειοψηφία»!

Αυτό το σαμποτάρισμα στην απεργία λίγα 24ωρα πριν από την πραγματοποίησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ… έχει να κάνει με την πάγια ταχτική του απαξίωσης των εργατικών αγώνων αβαντάροντας πρακτικά την απεργοσπασία…
Είναι ευθεία ομολογία ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η αντίθεση στο νομοσχέδιο συμπυκνώνεται στη διεκδίκηση της κυβερνητικής καρέκλας
, στην εξαπάτηση δηλαδή για ακόμα μια φορά των εργαζομένων για να ψηφίζει ξανά «με ένα νόμο κι ένα άρθρο» νέα μνημόνια και αντεργατικά μέτρα.
Οσο για την εργοδοσία; Αυτή κι αν τρίβει τα χέρια της που έχει δυο παίκτες ισάξιους: Ο ένας να νομοθετεί κι ο άλλος να νουθετεί τους εργαζόμενους να μην πιστεύουν στη δύναμή τους και στην πάλη τους αλλά μόνο σε «καλούς διαχειριστές»… Σε κάτι τέτοιους και στα αφεντικά έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν οι εργαζόμενοι αύριο Πέμπτη στην απεργία, διαλύοντας κάθε προσδοκία ότι τους έχουν στο χέρι…

Έσκασε μύτη και το «ανέκδοτο»…

Δεν ξέρουμε αν το «έπος» Κυρίτση σχετικά με το τι γυρεύει «η αλεπού στο παζάρι» των λαϊκών κινητοποιήσεων έπεισε τους πλέον δύσπιστους από την αστική τάξη, πάντως η «Αυγή» επανήλθε χτες με… διευκρινιστικό άρθρο του Κ. Πουλακίδα, για να ξεκαθαρίσει πως κι αυτά ακόμα τα ανέκδοτα περί «ξηλώματος» των αντιλαϊκών νόμων από μια μελλοντική κυβέρνησή του εντάσσονται στην κατηγορία… λέμε και καμιά ιστορία, να εγκλωβίζουμε και κανέναν άνθρωπο.
Κι έτσι ο αρθρογράφος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως αν υπάρχει και κανείς που να πιστεύει πως «κάποια στιγμή θα φύγουν (ή θα τους διώξουν), θα έρθει ο επόμενος και θα τα πάρει πίσω επιστρέφοντάς μας στο 2019 (…) Δυστυχώς, δεν είναι έτσι. Ο αντεργατικός νόμος, η πανεπιστημιακή αστυνομία, η εκχώρηση του ΕΣΥ στους ιδιώτες (…) δημιουργούν νέα δεδομένα. Αρνητικά δεδομένα.
Η επόμενη κυβέρνηση θα πατήσει σε λασπωμένο έδαφος (σσ. η πάλαι ποτέ «καμένη γη» του ΠΑΣΟΚ θυμάστε;). Και μάλιστα όσο περισσότερο διατηρούνται τα αρνητικά δεδομένα τόσο περισσότερο καθίσταται δύσκολο να ανατραπούν και να βγει η χώρα από τον βούρκο που την έριξε ο Μητσοτάκης. Άλλωστε ο ίδιος ο Μητσοτάκης φροντίζει να κάνει τις νεοφιλελέδικες μεταρρυθμίσεις του κάτι σαν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, καθώς συνδέει τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης με τη διατήρηση και την πρόοδό τους».
Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Με δεμένα τα χέρια θα πέσουν ξανά στο βούρκο του συστήματος, θα «αμαρτήσουν για το παιδί τους» για να «υπερβούν» και τα νέα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα…

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαγιάννης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...