ΣΥΡΙΖΑ : “Πλάτη” στην πολιτική της εμπορευματοποιημένης διαχείρισης της πανδημίας

αλέξης τσίπρας
Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για το θέμα, κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για διχαστική και προκλητική στάση, επανέφερε την πρότασή του για εκπόνηση «κοινού σχεδίου σωτηρίας» της χώρας, με έναν υπουργό υγείας «κοινής αποδοχής» και πιθανή σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών Αρχηγών, δείχνοντας γι΄άλλη μια φορά παρά τις ‘φωνασκίες’ ανάμεσα στα δυο κόμματα, ακολουθούν κοινή στρατηγική και στην Υγεία, στο  πλαίσιο της εμπορευματοποιημένης υγείας, με τις τεράστιες ελλείψεις και ανεπάρκειες σε νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές, ελλείψεις που τροφοδότησαν όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα, υπηρετώντας την εμπορευματοποίηση του κλάδου. Τη λογική της ‘δημιουργικής λογιστικής’ που είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η ΝΔ σήμερα, λογική του ‘κόστους-οφέλους’ , πέρα από τις ανθρώπινες ανάγκες.

Ο Αλ. Τσίπρας, επικαλούμενος τις δηλώσεις του υπ. Ανάπτυξης ότι η κατάσταση ξέφυγε εξαιτίας του ανοίγματος του τουρισμού, κάλεσε την κυβέρνηση να παραδεχθεί τις ευθύνες και την κατηγόρησε όχι γιατί άνοιξε τις πύλες εισόδου και τον τουρισμό το καλοκαίρι αλλά γιατί το έκανε χωρίς όρους και σχέδιο (!) Άφησε στο απυρόβλητο τις απαιτήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ για το τουριστικό, εφοπλιστικό και ξενοδοχειακό κεφάλαιο. “Ξέχασε” την ασυδοσία στους χώρους δουλειάς σε βάρος των εργαζομένων.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση που δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με κλίνες ΜΕΘ και προσλήψεις προσωπικού και επιδίδεται σε αλχημείες, επικαλέστηκε τα νοσοκομεία που έκλεισαν την περίοδο των μνημονίων επί ΝΔ, κουβέντα δεν είπε όμως για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν άνοιξε κανένα από αυτά τα νοσοκομεία αλλά τα διατήρησε κλειστά, ενώ δεν προχώρησε ούτε στις απαραίτητες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά των 30.000 και πλέον οργανικών θέσεων που λείπουν εδώ και χρόνια από τον χώρο της  υγείας. Επιπλέον, κουβέντα δεν είπε για το γεγονός ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, υλοποίησε τη δημοσιονομική πειθαρχία και «εξυγίανση», εντείνοντας τη φοροεπιδρομή, μειώνοντας παραπέρα το σκέλος των δαπανών που αφορούσαν την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, δηλαδή τις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία και Πρόνοια, την Παιδεία κ.α.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 902.gr

ag

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...