ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί με την επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

85η ΔΕΘ / ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Γ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν» επέκρινε την κυβέρνηση για τη διαδικασία που ακολούθησε σε ζητήματα όπως η «επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης», με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί, ή η «περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», με την οποία επίσης συμφωνεί, και πρόβαλε ως απάντηση την «ενίσχυση των ονομαστικών εισοδημάτων, του λεγόμενου “κοινωνικού μισθού” και του κοινωνικού κράτους» ή ως απάντηση στην ενεργειακή ακρίβεια «κίνητρα και θεσμικά εργαλεία ώστε κάθε δήμος, κάθε επιχείρηση, κάθε καταναλωτής (…) να γίνουν και παραγωγοί Ενέργειας»!

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής συνέδρων το περασμένο Σαββατοκύριακο, από την οποία η προεδρική πλειοψηφία αναδείχτηκε ενισχυμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά προς το συνέδριό του στα μέσα του Απρίλη, δίνοντας ώθηση στον Αλ. Τσίπρα και στις προτάσεις του για οργανωτικές αλλαγές που κατά την πλειοψηφία θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί καλύτερα στον ρόλο του ως πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος και στις διεργασίες που εξελίσσονται για τη διαμόρφωση του μετεκλογικού σκηνικού.

Στο «τραπέζι» του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ το «μίνιμουμ πρόγραμμα»

Συριζα-το-μέλλον-ξεκίνησε
ΣΥΡΙΖΑ: Το μέλλον ξεκίνησε

Η Κουμουνδούρου έχει ήδη θέσει το περίγραμμα μιας μελλοντικής συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ, προβάλλοντας ένα «μίνιμουμ πρόγραμμα» διαχείρισης των ακραίων συνεπειών της πολιτικής που και η ίδια ασπάζεται με γνώμονα το καλό της καπιταλιστικής οικονομίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...