ΣΥΡΙΖΑ: Σύμπλευση και στην υγεία με τη ΝΔ

αλέξης τσίπρας
Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Στην «ιδεοληπτική εμμονή της ΝΔ σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη» απέδωσε ο Αλ. Τσίπρας την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία και στη Λάρισα, την οποία επισκέφτηκε προχτές. Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε σε μια συνειδητή προσπάθεια να συσκοτίσει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε «να γίνει επίταξη των ιδιωτικών μονάδων», αλλά και να προχωρήσει η ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στα ΒΑΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, όταν ήταν κυβέρνηση δεν έβαλε τους υγειονομικούς στα ΒΑΕ, ενώ η επίταξη για την οποία λέει, με βάση και την τελευταία τροπολογία στη Βουλή που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ απο κοινού, συνιστά στην πραγματικότητα αγορά υπηρεσιών από το κράτος. Δεν αποτελεί δηλαδή πραγματική επίταξη, η οποία σημαίνει ότι το κράτος παίρνει υπό την ευθύνη του, εντάσσει στο σχεδιασμό του και αναλαμβάνει όλες τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους, χωρίς αποζημίωση και μπόνους για τους κλινικάρχες.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπολιτευθεί την πολιτική που και ο ίδιος υπηρέτησε ως κυβέρνηση στην Υγεία και παντού, προδίδει τη μεγάλη αμηχανία του απέναντι στις εξελίξεις.

Θυμίζουμε επίσης στον ‘κατά συρροή ξεχασιάρη’ ΣΥΡΙΖΑ, οτι η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις, το κλείσιμο νοσοκομείων, η υποστελέχωση υγειονομικού προσωπικού, η επέκταση της «ευελιξίας», οι «κόφτες» στις λαϊκές ανάγκες είναι και δική του πολιτική και πράξη όταν ήταν κυβέρνηση.

Αλλά και αυτήν την κρίσιμη στιγμή που έχει φτάσει η πανδημία στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας, δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, που να μπορεί να αλλάξει ριζικά την κατάσταση. Γι’ αυτό, ζητά συναίνεση και κοινό υπουργό Υγείας με τη ΝΔ, επιβεβαιώνοντας την στρατηγική τους σύμπλευσης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...