ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει την ακόμη μεγαλύτερη παρουσία και επέκταση των βάσεων του θανάτου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και Τομεάρχης Εξωτερικών Κατρούγκαλος - Ολομέλεια της Βουλής για την «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», Πέμπτη 12 Μαΐου 2022
Φώτο Αρχείου / Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και Τομεάρχης Εξωτερικών Κατρούγκαλος – Ολομέλεια της Βουλής για την «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 / Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ η “Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”. Αποκαλυπτική για μια ακόμα φορά ήταν η ομιλία του Τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την επέκταση της παρουσίας των βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα μας. Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ ότι προχωράει στην υπογραφή της συμφωνίας, όπου τη χαρακτήρισε λεόντεια, ότι δεν έχει τέλος αυτή η κυβερνητική κατηφόρα του “δώστα όλα”, της πλειοδοσίας πίστης προς τις ΗΠΑ. Όμως στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τη μάσκα. Με τις προτάσεις του προς την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται “βασιλικότερος του βασιλιά”, αφού στην ουσία ζητάει την ακόμη μεγαλύτερη παρουσία και επέκταση των βάσεων του θανάτου. Είναι κάλπικη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι: “Εμείς θα καταψηφίσουμε τη Συμφωνία”.

Παραθέτουμε λοιπόν αποκαλυπτικά αποσπάσματα από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση:

“Δεν πετύχατε καν να υπάρχει μια πρόσθετη συνεισφορά των Ηνωμένων Πολιτειών για νέο ναύσταθμο στη Σούδα.

Δεν μπορέσατε να πείσετε τις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε καν να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σκιάθο, που θα ήταν μια έμπρακτη απάντηση στις προσπάθειες της Τουρκίας, να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας στα νησιά.

Όταν ήμουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχα θέσει στον Υπουργό, κ. Πομπέο, το ζήτημα της αναθεώρησης του Δόγματος Λουνς, δηλαδή, του απαράδεκτου Δόγματος του ΝΑΤΟ, κατά το οποίο δεν μπορούν να γίνονται ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα νησιά μας, ακριβώς, γιατί αυτό ενοχλεί την Τουρκία”.

Λόγια που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Προτάσεις λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ για να επεκταθούν ακόμη περισσότερο οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, και παραπέρα ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος για τα λαϊκά συμφέροντα.

Ο λαός μας, οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Καμιά αυταπάτη για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι επιδιώκει την ενίσχυση της παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας.

Να κλείσουν ΤΩΡΑ όλες οι αμερικανονατοικές βάσεις στην χώρα μας.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Κανένας αξιωματικός και φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Μαρκόνης

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...