Σύσκεψη του Αρχηγού της Αστυνομίας με Πρυτάνεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Μπλόκο στις πύλες των ΑΕΙ (Πολυτεχνειούπολη, Πανεπιστημιούπολη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο) από Φοιτητές - Καθηγητές - Διοικητικούς - 10/06/2022

Να προσχωρήσει η εφαρμογή του νόμου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία θέλει κυβέρνηση, όπως προκύπτει και από την σύσκεψη που διοργάνωσε σήμερα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας με τους πρυτάνεις τεσσάρων Ιδρυμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη ήταν παρών και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ οι τέσσερις πρυτάνεις που συμμετείχαν ήταν οι Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος του ΕΚΠΑ, ο Ανδρέας Μπουντουβής του ΕΜΠ, ο Δημήτριος Μπουραντάς του ΟΠΑ (πρ. ΑΣΟΕΕ) και ο Νικόλαος Παπαϊωάννου του ΑΠΘ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας των ΑΕΙ, που προβλέπεται από τους νόμους 4777/21 και 4957/22».

Παρόλα αυτά όμως, οι μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη την χώρα και γενικά οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, έχουν δημιουργήσει εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου, καθώς σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να μπουν οι αποκαλούμενες «ΟΠΠΙ» (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) στα πανεπιστήμια, πρέπει να υποβληθούν σχέδια ασφάλειας από κάθε Πανεπιστήμιο, στα οποία θα περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για κάθε ίδρυμα ξεχωριστά.

Μέχρι στιγμής, μόνο τα τέσσερα πανεπιστήμια, οι πρυτάνεις των οποίων συμμετείχαν στην σύσκεψη, το έχουν κάνει…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...