Τ. Τσιαπλές: Η έλλειψη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και έργων έπνιξε ξανά χωριά σε Φάρσαλα, Κιλιλέρ και Αγιά

Η έλλειψη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και έργων από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους, έπνιξε για ακόμα μια φορά χωριά των Φαρσάλων και  των Δήμων Κιλελέρ και Αγιάς επισημαίνει σε δήλωσή του ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τονίζει πως οι κατά καιρούς ισχυρισμοί του Περιφερειάρχη ότι έχει θωρακίσει την περιοχή των Φαρσάλων μετά τον «Ιανό», αλλά και ότι ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά στην Κάρλα και έτσι δεν πλημμυρίζουν πια τα τριγύρω χωριά, «αποδείχθηκαν κούφια λόγια, αφού πλημμύρισαν για ακόμη μια φορά, σπίτια, επαγγελματικοί χώροι, χωράφια».

«Αυτή η επαναλαμβανόμενη καταστροφή στα χωριά κοντά στον Ενιπέα και στην Κάρλα, ανάδειξε για ακόμη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της περιφερειακής αρχής Αγοραστού και των δημοτικών αρχών, για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, αλλά και συντήρησής των υφιστάμενων, τόσο αυτών των περιοχών, όσο και όλης της Θεσσαλίας» αναφέρει και υπογραμμίζει: «Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα θετικό απ’ αυτούς. Με τον αγώνα του και την ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, να διεκδικήσει άμεση απάντληση των πλημμυρισμένων χωριών, άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, γρήγορες και πλήρεις αποζημιώσεις, γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές, ένα ολοκληρωμένο σύστημα έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης».

Δείτε ακόμα...