«Τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια της χώρας»

Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21
Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, της Επιτροπής Ειρήνης, του Σύλλογο Γυναικών Αλεξανδρούπολης, που διοργανώνουν εκδήλωση ενάντια στην βάση του θανάτου στην Αλεξανδρούπολη .

Η βάση της Αλεξανδρούπολης παίζει σημαντικό ρόλο στα Νατοϊκά σχέδια καθώς από εκεί θα γίνεται η μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων προς τα σύνορα με Ρωσία, τη Μαύρη Θάλασσα και όπου αλλού έχει ανάγκη το ΝΑΤΟ, μετατρέποντας την Αλεξανδρούπολη σε βασικό σημείο αναφοράς για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ασκήσεις του αμερικάνικου στρατού. Ήδη ανήμερα του Πολυτεχνείου, πήραμε μια πρώτη γεύση από την μεγαλύτερη διεκπεραίωση δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, που θα γίνει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια της χώρας. Σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και όχι ασφάλεια, όπως θέλουν να μας πείσουν.

Πόσο πιο ασφαλείς γίνονται οι φαντάροι και τα στελέχη των ΕΔ, πόσο πιο ασφαλείς γινόμαστε σαν λαός με την μετατροπή της Ελλάδας σε στρατιωτικό στόχο για τους κάθε λογής αντιπάλους του ΝΑΤΟ;

Πως γίνεται να προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού όταν η κυβέρνηση στέλνει πυραύλους Patriot στην Σαουδική Αραβία και προσωπικό των ΕΔ σε άλλες αποστολές, την ίδια ώρα που λέει ότι δεν έχουμε προσωπικό και αυξάνει την θητεία των νέων στρατευμένων;

Πως γίνεται να είμαστε πιο ασφαλείς όταν το ΝΑΤΟ αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, αφού τα θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο;

Πως γίνεται να αισθανόμαστε ασφαλείς σε μια συμμαχία που είναι υπεύθυνη για την διχοτόμηση της Κύπρου, ένα έγκλημα διάρκειας.

Πως γίνεται να είμαστε πιο ασφαλείς στη συμμαχία που έχει ξεκληρίσει ολόκληρους λαούς;

Όλοι όσοι μιλούν για ασφάλεια από τις καλές μας σχέσεις με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους συμμαχίες μπορούν να δουν τι έπαθαν οι Αφγανοί φίλοι των Αμερικανών φέτος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με τις γνωστές εικόνες ανθρώπων να πέφτουν από τα αεροπλάνα για να σωθούν από ακραίους ισλαμιστές (όπως τους λένε) τους οποίους οι ίδιες οι ΗΠΑ κατά το παρελθόν τους χρηματοδότησαν ενάντια στη λαϊκό εργατικό κίνημα στη χώρα.

ΝΑΤΟ σημαίνει φτώχεια, πόλεμοι, προσφυγιά! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις επεμβάσεις στην Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία.

Την ίδια ώρα η πανδημία καλά κρατεί στη χώρα μας, και φυσικά στα στρατόπεδα. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη που μετράμε σχεδόν 100 νεκρούς κάθε μέρα. Το εθνικό μας σύστημα υγείας καταρρέει με ευθύνη και αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι η ίδια πολιτική που αντιμετωπίζει προκλητικά ως κόστος τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, Πανεπιστήμια και μέσα μεταφοράς είναι υπεύθυνη που και οι στρατιώτες ζουν σε επικίνδυνες σε καιρό πανδημίας συνθήκες.

Βέβαια όλοι αυτοί κάθε χρόνο έδιναν και δίνουν στο ΝΑΤΟ 4 δις ακατέβατα (φέτος 6,6 δις) για να κάνει τις δολοφονικές του επιχειρήσεις και να θέτει το λαό μας σε κίνδυνο. Την ίδια ώρα που σε εμάς τους φαντάρους που υπηρετούμε τη θητεία μας δίνουν την αθλιότητα των 8,62€ το μήνα, ενώ στα στελέχη κόβουν επιδόματα και τους χρωστούν λεφτά για ώρες υπηρεσίας κ.α.

Όλες αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, μας γεμίζουν οργή αλλά ταυτόχρονα και πείσμα για να συνεχιστεί ο αγώνας για να κλείσουν όλες οι βάσεις στο θανάτου σε όλη την Ελλάδα.

Ο λαός της Αλεξανδρούπολης και ολόκληρης της Ελλάδας χρειάζεται να δείξει την αντίθεσή του σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Δυναμώνουμε την πάλη μας, μαζί με τα εργατικά σωματεία, συλλόγους, επιτροπές:

· Για να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου

· Να μην φύγει κανένας Έλληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων. Να επιστρέψουν αυτοί που έχουν ήδη φύγει.

· Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ

· Όχι στην αύξηση θητείας

· Μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα στρατόπεδα.

Στρατιώτης Σαρτζής Δημήτρης. Κομοτηνή

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...