«Τα μέτρα της κυβέρνησης και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτουν το μέγεθος και τις αιτίες του προβλήματος»

Γρηγόρης Λιονής

Πρόκληση για τον ελληνικό λαό και τα λαϊκά στρώματα χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Μάρτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 9,43».

Είναι ψίχουλα που δεν μπορούν να λύσουν κανένα πρόβλημα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων που βιώνουν ένα κύμα ακρίβειας άνευ προηγουμένου, σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που κριτικάρει τα κυβερνητικά μέτρα, συγκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τις αιτίες.

Όσον αφορά τις αιτίες της ακρίβειας στην Ενέργεια, υπογράμμισε πως αυτές βρίσκονται στην απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, στην απολιγνιτοποίηση, στη μετατροπή της Ενέργειας σε εμπόρευμα, στην πολιτική της ΕΕ που τεχνητά έχει υψώσει τη λιγνιτική τιμή μέσα από το εμπόριο ρύπων και στην πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» που στρέφει την ενεργειακή παραγωγή στις πανάκριβες ΑΠΕ και το πανάκριβο εισαγόμενο φυσικό αέριο προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Σε αυτή την πολιτική είναι συνυπεύθυνες τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σημείωσε, και πρόσθεσε την ανάγκη να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική. Είναι ώρα ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, η ελεύθερη αγορά και το καπιταλιστικό σύστημα είναι εναντίον των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων και μαγική λύση μέσα σε αυτό το σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει, κατέληξε. 

Δείτε ακόμα...