Τα συμβιβασμένα Ιταλικά συνδικάτα και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, χέρι-χέρι ενάντια στους εργαζόμενους

ιταλικά συνδικάτα

Una faccia una razza (ούνα φάτσα ούνα ράτσα) λένε στον ιταλικό Νότο …

🔴 Landini (CGIL): “Ο Mario Draghi είναι εξουσιοδοτημένος, μπορεί να αποβεί χρήσιμος
🔴 Furlan (CISL): “Εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των θεσμικών επιλογών που έκανε ο πρόεδρος Mattarella, για να αντιμετωπίσει την κοινωνική και οικονομική φάση έκτακτης ανάγκης της χώρας μας”.
🔴 Confindustria (Βιομήχανοι): “Ο Draghi, αποτελεί τη μόνη έξυπνη και αρμόδια επιλογή για την ανάκαμψη της χώρας

Αυτές είναι οι δηλώσεις των τελευταίων ωρών, της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας απόλυτα σύμφωνοι –τάτσι-μίτσι-κότσι, με την Confindustria.
Δηλώσεις που επαναλαμβάνουν αυτό που σαν ταξικό κίνημα υποστηρίζουμε εδώ και καιρό:
την ολοκληρωτική συνεργασία κορυφής και πλήρη σύμπλευση των (συν)Ομοσπονδιών «Εργαζόμενων» με τις υπαγορεύσεις των αφεντικών.

Τώρα η δουλειά τους –μεροδούλι, μεροφάι είναι αποκλειστικά να τα κάνουν πλακάκια πλέκοντας εγκώμια των σαρκοβόρων της εργατικής τάξης, να εξασφαλίζοντας και δυναμώνοντας τις δικές τους συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες.
Η “κοινωνική ειρήνη” που αναζητούν εναγωνίως τα αφεντικά και υποστηρίζονται από τους διάφορους Landini, χρησιμεύει για να νομιμοποιήσει την είσοδο πραγματικών επαγγελματιών του κοινωνικού αίσχους όπως οι διάφοροι Draghi.

Καμία σύγκρουση ή ταξική εναλλακτική λύση δεν θα προκύψει υπό τις εντολές αυτών των τύπων.

Όποιος υποστηρίζει εκείνους που ζητάνε “χαμηλότερους μισθούς και μεροκάματα για να σωθεί το ευρώ”, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, αλλά με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Confindustria (Βιομήχανοι): Η Ιταλία αντιμετωπίζει μια ιστορική ευκαιρία που δεν θα μας ξανατύχει. Σήμερα κατά την συζήτηση στην Βουλή στο πλαίσιο της εξέτασης της πρότασης PNRR (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) επιμείναμε στη θέση μας το Σχέδιο να ανακτήσει ένα οργανικό όραμα πολιτικής, το οποίο απουσιάζει σήμερα.
Θυμίζουμε πως η επικεφαλής Francesca Mariotti υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε πολύ πίσω από τους στόχους που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την άποψη αυτή μια διαρθρωμένη διακυβέρνηση είναι απαραίτητη ώστε να δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής ενός masterplan διαρκούς διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.


Επιμέλεια: Γιάννης Παπαγιάννης

Δείτε ακόμα...