Ταϊλάνδη: Τους 20 έφθασαν οι νεκροί από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο

Τους 20 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές του μήνα σε νυχτερινό κέντρο της πόλης Πατιάγια στην Ταϊλάνδη, μία από τις πιο φονικές που έχουν σημειωθεί στη χώρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε τη νύχτα της 4ης προς 5η Αυγούστου στο Mountain B, νυχτερινό κέντρο κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πατάγια, το οποίο βρίσκεται περίπου 180 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ.

Οι διασώστες εντόπισαν 13 απανθρακωμένα πτώματα στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου, ενώ επτά άνθρωποι υπέκυψαν στη συνέχεια στα τραύματά τους, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Τσονμπούρι.

Το τελευταίο θύμα είναι ένας 50χρονος άνδρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όλοι οι νεκροί είναι Ταϊλανδοί ενώ 25 επιπλέον άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων 9 βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη.

Το γεγονός ότι οι τοίχοι του νυχτερινού κέντρου είχαν επενδυθεί με ηχομονωτικό αφρό, ώστε να απομονώνεται ο χώρος από τους εξωτερικούς ήχους, ευνόησε την ταχεία εξάπλωση της φωτιάς και περιέπλεξε το έργο των πυροσβεστών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Αξιωματούχος της αστυνομίας της επαρχίας Τσονμπούρι επιβεβαίωσε σήμερα ότι εναντίον των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου, ενός άνδρα και του γιου του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για τη λειτουργία χωρίς άδεια της ντισκοτέκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...